Loosdrecht, 11 november 2003. Afgelopen zaterdag versloeg Loosdrecht SDW met verpletterende cijfers. Het werd elf tegen nul.

Bericht Nieuwsster

Uitstekend weekend voor Loosdrecht

Statistieken Loosdrecht – SDW: 11-0 (zaterdag 8 november ’03)

1-0 Eric Poortenaar, 2-0 Peter Schrumph, 3-0 Johan Krottje, 4-0 Roy Versluis, 5-0 Peter Machielse, 6-0 Peter Machielse, 7-0 Roy Versluis, 8-0 Peter Schrumph, 9-0 Andre Dam, 10-0 Eric Brouwer 11-0 Eric Brouwer

Scheidsrechter: M. Meyers
Toeschouwers: 150.

Doormiddel van een ruime overwinning op SDW heeft Loosdrecht zich afgelopen zaterdag aan kop van het klassement gezet. De ploeg van trainer/coach Ab Rutten had al in de eerste helft de klus overduidelijk geklaard door al met maar liefst 7-0 voor te staan. In de tweede helft werd de score uitgebreid tot de uiteindelijke 11-0. Doordat de concurrenten Nita en TOV in hun wedstrijden punten lieten liggen staat Loosdrecht twee punten los en heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

Het was SDW dat afgelopen zaterdag op bezoek kwam. Een ploeg die de ene na de andere nederlaag te verwerken krijgt en vaak nog met grote cijfers ook. Onderschatting leek in dit geval voor Loosdrecht de grootste vijand. Het tegendeel werd echter bewezen. Loosdrecht weet wat het wil en lijkt zich bewust om ook in de wedstrijden tegen de mindere goden uit de competitie uiterst scherp te beginnen. SDW werd namelijk vanaf de eerste minuut met goed combinatievoetbal onder druk gezet en de goals volgde elkaar in rap tempo op. Totdat de stand 7-0 was bereikt en de stoppen bij SDW even doorsloegen. De duidelijk van eigen helft startende Poortenaar werd afgevlagd voor buitenspel maar de sterk fluitende jeugdige scheidsrechter Meyers negeerde het signaal en liet doorspelen. De daarop resulterende goal was reden voor twee spelers van SDW om de scheidsrechter onderste boven te lopen. Twee maal rood was het logische gevolg maar binnen het spelbeeld van de wedstrijd totaal onnodig.

Na rust

In de tweede helft ging het niveau dat in de eerste helft werd gehaald duidelijk omlaag. Niettemin werden er nog vier goals gemaakt en liep de score op naar 11-0 waarmee weer een overwinning kon worden bijgeschreven. Een prettige bijkomstigheid was dat de concurrenten Nita en TOV respectievelijk gelijk speelde en verloor. Hierdoor staat Loosdrecht met twee punten voorsprong aan kop en heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Wil Loosdrecht deze goede positie behouden dan zal het ook volgende week weer moeten winnen van het laaggeklasseerde Vitesse uit Breukelen. Ook dan mag en kan van onderschatting weer geen sprake zijn. De resultaten uit het verleden spreken immers voor zich.