Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Loketten dicht

Wijdemeren, 4 november 2003. Het doek valt definitief op 15 december voor de decentrale loketten in 's-Graveland en Nederhorst den Berg. De laatste weerstand verdampte gisterenavond tijdens de raadsvergadering.

De VVD was enige tijd geleden de eerste partij die tot het inzicht kwam dat de decentrale loketten voor burgerzaken duur en niet erg effectief waren. Inmiddels is ook het college tot die slotsom gekomen gezien het bedroevend lage aantal gebruikers van die mogelijkheid.

Dat was dan ook de reden dat het college gisteren voorstelde om de loketten per 15 december te sluiten en een taxiservice te beginnen voor die burgers die niet met het openbaar vervoer op de Rading 1 kunnen komen.


Esther Luijer (CDA)

Omdat de buurtbus in deze discussie ook een rol speelt, kwam deze prominent ter sprake. Esther Luyer (CDA) vroeg en kreeg de toezegging dat de taxiservice gaat rijden naar die kernen waar geen openbaar vervoer is. Mocht de buurtbus dus per 1 januari stoppen, dan zal ook daar de taxiservice uitkomst bieden voor het halen van een paspoort.

Ook René Voigt (DBW), die zich tot nu toe had verzet tegen de sluiting, staakte zijn verzet. Felix Flameling (D66) sprak met weemoed over de verkiezingsbeloften, waarvan hij, als laatste de Mohikanen, nu toch ook moest toegeven dat deze niet te handhaven waren.

Overigens liet wethouder Ties Hagen doorschemeren dat het er weer wat beter voor de buurtbus na 1 januari uit ziet, gezien geluiden uit de provincie.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...