Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Voorbereiding

Wijdemeren, 28 maart 2003. Tijdens de raad van gisteravond werd ook de bouwverordening behandeld. Ook dat agendapunt leidde tot enig rumoer.

Een agendapunt dat als hamerstuk had moeten worden aangenomen leidde tot discussie en enige vinnige opmerkingen uit de raad vanwege een slechte voorbereiding door het college.


Kees Bosdijk (PvdA)

Kees Bosdijk (PvdA) opende de discussie met de conclusie dat wethouder Wim Neef zijn toezeggingen niet was nagekomen. Er zou een overzicht zijn met de verschillen tussen de oude en de nieuwe bouwverordening. Hij vroeg dan ook om uitstel van de behandeling van het voorstel.

Wim Neef ontraadde de raad om uit te stellen. Hij betoogde dat het hier om een standaard VNG verordening gaat die in het hele land gebruikt wordt. "Zonde van de tijd om de vergelijking te maken."

Burgemeester Don Bijl maakte van het uitstel een ordevoorstel. DB en het CDA hadden daar geen behoefte aan, waarmee de behandeling een feit was.

Kees Bosdijk rechtte de rug en stelde dat er een principieel kantje aan zat. Toezeggingen niet nakomen, dat kan niet. Els van Hall (VVD) viel hem daarin bij.


Wethouder Wim Neef (CDA)
Prinsesje op de erwt...

Nog pijnlijker werd de discussie toen Felix Flameling (D66) zich genoodzaakt zag om de verordening in de raad op artikelniveau te behandelen. Wat bleek? Tijdens de commissievergadering had D66 op een flink aantal punten wijzigingen voorgesteld. Die werden op dat moment door wethouder Neef toegezegd en overgenomen. Toch waren al die aanpassingen niet verwerkt in de verordening die aan de raad was voorgelegd. Keer op keer moest wethouder Neef zeggen: "U heeft gelijk. Dat moet er in."

Els van Hall concludeerde: "Het is een waardeloze zaak dat toezeggingen niet verwerkt worden."

Wethouder Wim Neef mompelde haar geërgerd toe: "Prinsesje op de erwt..."


Het punt had eigenlijk geen groot gewicht. Door toezeggingen niet na te komen en afgesproken wijzigingen in het voorstel niet te verwerken bracht het college zich zelf volstrekt onnodig in de problemen. Een kwestie van goede voorbereiding. Daar schortte het de hele avond nogal aan, waardoor de raad veel langer duurde dan nodig zou zijn geweest. Ook raadsleden mogen zich echter in de raad af en toe wel een beetje inhouden als het gaat om details. Vergaderen tot half één is noch voor het publiek, noch voor raadsleden met een normale baan een pretje. Veel publiek haakte rond elf uur dan ook af. Slecht voor de belangstelling voor politiek. red.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...