Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Verslag: Rik Jungmann

Foto: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


Afscheid brandweer

Nederhorst den Berg, 9 maart 2003. Twee oudgedienden van de vrijwillige brandweer in Nederhorst den Berg namen vrijdagavond afscheid.


De brandweerkazerne aan de Dammerweg.

Simone Stevens van de Gooi was bij het afscheid van Henny Dubelaar (57) en Chris Werkhoven (55) en schreef er een artikel over in de krant van zaterdag.

De beide mannen werden van huis opgehaald met gillende sirenes om in de brandweerkazerne hun afscheidsfeest te vieren. Dubelaar zat 32 jaar bij de brandweer, Werkhoven maakte vijftien jaar vol.

Jaren was het hele gezin Dubelaar actief bij de brandweer. Henny was brandweerman, zijn vrouw en dochter stonden in de kantine en hielden de boel schoon. Chris Werkhoven kwam bij de brandweer nadat hij gestopt was met een andere heftige hobby, autoracen.

Chris Werkhoven vindt Nederhorst den Berg wel erg rustig. Fijn voor de inwoners, maar diep in zijn hart zou hij wel wat vaker willen blussen, hoe raar dat ook klinkt. Hij herinnert zich een paar branden, zoals die bij de wasserij, bij De Blijk, bij garage Galesoot en een schuur aan de Dammerweg.

Beide mannen nemen met enige weemoed afscheid van het korps, maar vinden het goed dat de verjonging zich doorzet, omdat je toch een dagje ouder wordt en iets minder gaat presteren.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...