...

...

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van essen

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Verkeersplan DB (3)

Nederhorst den Berg, 30 mei 2003. Op een zonovergoten terras van De Herberg in Nederhorst den Berg overhandigde Dorpsbelangen Wijdemeren, afd. Nederhorst, vanmorgen haar verkeerscirculatieplan Overmeer-Zuid aan verkeerswethouder Wim Neef.

Na de laatste presentatie van het plan op 10 februari aan de bewoners van Overmeer-Zuid zijn alle suggesties en ideeën door Dorpsbelangen in klein comité besproken en verwerkt in een aangepast plan. Ook een drietal nog niet eerder ter sprake gekomen voorstellen werd gelijk maar meegenomen zonder daar eerst weer de bewoners over te raadplegen. Volgens Ria Hennis  (DB NdB) zou dat het plan alleen maar ophouden, terwijl het allemaal al zo lang heeft geduurd en de officiële procedures voldoende garantie bieden voor inspraak door alle belanghebbenden.
 

Een ontspannen sfeer voor en tijdens de presentatie van het verkeerscirculatieplan. Middenin Overmeer, waar je bij deze tropische temperaturen nauwelijks verkeer zag circuleren...

De officiële overhandiging van het plan aan wethouder Neef had niet op een fraaiere plek kunnen plaatsvinden: in het hart van Overmeer, met rondom zicht op een belangrijk deel van het verkeersplan. Wethouder Neef benadrukte het belang van dit verkeerscirculatieplan op dit moment, omdat met name de ontsluiting van de twee grote woningbouwprojecten (de huidige sportvelden van SC Nederhorst en plan Venenburg) al zijn meegenomen. Ook kunnen in het plan voorgestelde wijzigingen gelijk meegenomen worden bij de herbestrating van Oud-Overmeer-Zuid, die binnenkort gaat plaatsvinden. Uiteraard kon hij geen toezeggingen doen, maar wel beloofde hij, mede gelet op de plannen voor nieuwbouw en herbestrating, vaart te zetten achter het officiële planproces binnen de gemeente.  

Ria Hennis (DB Wijdemeren, afd. NdB) 
geeft wethouder Wim Neef 
uitleg over de 3 wijzigingen in het plan.

1: De Overmeerseweg halverwege afsluiten. Foto: vracht-, personen- en invalidenwagen wurmen zich door de Overmeerseweg.
2: Huidige fietspad in plan Venenburg benutten als ontsluitingsweg. Foto: Fietspad, aan het eind de aansluiting op de beoogde rotonde. 3: Openstellen oorspronkelijk wandelpad naar parkeerplaatsen. Foto: voormalige burg. van Overmeer wilde geen passanten langs z'n huis.

Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, warm, 27 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...