Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Plassennet

Bron: Radio Wijdemeren


Nadja Jungmann uit D66

Ankeveen, 25 mei 2003. De bekendmaking dat Nadja Jungmann (nummer 2 op de lijst van D66) haar lidmaatschap van D66 heeft opgezegd en met haar politieke werk in Wijdemeren stopt heeft stof doen opwaaien.

Gisteren publiceerde de Gooi- en Eemlander een uitgebreid interview van Simone Stevens met haar onder de veelzeggende kop:

De principes van Nadja Jungmann
Wijdemeerse D66'ster uit partij om nieuwe regering

Vandaag was zij te horen in Wijdemeren Actueel, het wekelijkse actualiteitenprogramma van Radio Wijdemeren, waar zij werd geïnterviewd door Liesbeth Erens.


Nadja Jungmann (ex-D66)

Uit beide interviews kwam naar voren dat zij lokaal uitstekend samenwerkte met de fractie in Wijdemeren, maar zich niet kan verenigen met het, op sociaal gebied in haar ogen harde, regeringsakkoord van het kabinet Balkenende ll waaraan door D66 wordt deelgenomen. Het feit dat het D66 congres in overgrote meerderheid voor deelname aan dit kabinet stemde veroorzaakte haar keus om vorige week zondag na het congres direct haar lidmaatschap van D66 op te zeggen. Er blijken meer (raads)leden (o.a. uit Groningen) hun lidmaatschap beëindigd te hebben uit onvrede met de door D66 gekozen koers.

Zij zag erg op tegen het feit dat zij de afdeling van D66 moest mededelen dat zij eruit zou stappen om principiële redenen, terwijl de samenwerking prima liep. Bijzonder opgelucht was zij dan ook, toen bleek dat de afdeling haar stap kon begrijpen en waarderen, hetgeen tot uiting kwam in een grote plant die zij namens de afdeling als dank voor de bewezen inzet ontving.

Het interview met Liesbeth Erens op Radio Wijdemeren is hier te horen. (met dank aan Radio Wijdemeren)


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...