Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: D66 Wijdemeren


Verklaring D66

Wijdemeren, 23 mei 2003. In aansluiting op de mondelinge verklaring die hij gisteren tijdens de gemeenteraad aflegde over het vertrek van Nadja Jungmann uit D66, geeft fractievoorzitter Felix Flameling in onderstaande ingezonden brief ook zijn standpunt weer.

Ingezonden brief

D66 versus regeringsplannen.

Tijdens het partijcongres van D66 werden, zoals op de meeste andere partijcongressen, de plooien gladgestreken en de eenheid hersteld. Een aantal moties over wat vooral niet mocht gebeuren, werden als evenzovele doekjes voor het bloeden vanzelfsprekend aangenomen. De stevige kritiek, die veel congresgangers hadden, is voorlopig weer verstomd.

In de afdeling Wijdemeren voerde de kritiek eveneens de boventoon, zij het genuanceerd, zoals dat bij D66 hoort: fel afwijzend met name ten aanzien van de sociale paragraaf tot gematigd voor het totale akkoord.
Toen de rook opgetrokken was, bleek de afdeling niet uit elkaar gevallen te zijn. Vrijwel iedere dissident had wel een loyaliteit naar D66, met name door de plaatselijke en/of provinciale politieke situatie. Sommige leden waren in grote lijn tevreden met de richting, die in het Haagse akkoord was vastgelegd.

Tot grote spijt van de afdeling, maar met begrip en respect voor haar uiteindelijke beslissing, heeft D66 Wijdemeren moeten incasseren, dat Nadja Jungmann haar lidmaatschap heeft opgezegd. Oorzaak is de groeiende irritatie geweest over de landelijke politiek van D66 vanaf de "Nacht van Wiegel" over het referendum tot de klap van de asociale invulling van het regeerakkoord.

Voor de steunfractie in de raad betekent de beslissing van Nadja heel veel. Er werd immers uitstekend samengewerkt en we voelden elkaar intuïtief buitengewoon goed aan.

Anja Boersma uit de Horstermeer in Nederhorst den Berg zal de plaats van Nadja gaan innemen in de commissie Maatschappelijke Zaken. Zij heeft ervaring in de zorgsector en beweegt zich al jaren in het politieke krachtenveld. Felix zal haar ondersteunen waar dat nodig is. Nadja zal zorgen voor een goede overdracht.

Felix Flameling, ondergetekende dus, gaat als raadslid door tot het einde van de raadsperiode in 2006. De afspraak binnen D66, bij insiders al langer bekend, dat Nadja Felix per 1 augustus 2004 zou opvolgen, gaat door de ontwikkelingen, zoals hierboven uiteengezet, begrijpelijkerwijs niet door. Men weet, dat deze periode bij vlagen stormachtig zal verlopen, gezien de grote financiële vraagstukken, waarvoor het gemeentebestuur zich geplaatst ziet.

D66 zal in de raad en daarbuiten de belangen van de burgers in samenhang met het gemeentelijk belang blijven behartigen. De inwoners van Wijdemeren weten immers ook dat de ingrepen in de sociale zekerheid uiteindelijk resulteren in veel hogere , gemeentelijke uitgaven via de bijstand. Dat zal ten koste gaan van ons voorzieningenniveau en uw portemonnee.

Felix Flameling.
Raadslid D66


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...