Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Afbeelding: Carole Denninger

Bron: Carole Denninger


Kunstverkoop in Khf.

Wijdemeren, 17 mei 2003. Van 2 tot 14 juni wordt een verkoop-expositie in De Oude School (BLOK) aan de Kortenhoefsedijk ingericht door Carole Denninger. De expositie valt samen met de schilderijententoonstelling van Kunst aan de Dijk.


J.G. van Caspel (1870-1928)
Larens meisje voor de spiegel (1912) o/d 59 x 47 cm

Persbericht

KLASSIEKE SCHILDERIJEN
TE KIJK EN TE KOOP

Van maandag 2 juni t/m zaterdag 14 juni (vrijdag 6 juni gesloten) is in De Oude School, Kortenhoefsedijk 145 in Kortenhoef een verkoopexpositie ingericht met klassiek-moderne schilderijen uit de periode 1850-1950. De tentoonstelling is te bezichtigen van 11.00 u tot 17.00 u, ook tijdens de Pinksterdagen.

Kunsthistorica Carole Denninger, auteur van het zojuist verschenen boek Schilders van Laren, presenteert in de eerste twee weken van juni schilderijen uit diverse particuliere collecties, waaronder die van een notariskantoor. Kortenhoefse en Larense meesters maken deel uit van de tentoonstelling. Daarnaast vindt men er talloze artistieke verrassingen voor zeer aangename prijzen.

Grote en kleine namen vindt men terug in de expositieruimte van De Oude School: P.J.C. Gabriël, Corn. Westerbeek jr., Victor Bauffe, Hobbe Smith, Bern. van Beek, J.G. van Caspel, Jan Bogaerts, Ans van den Berg, Rie de Balbian Verster-Bolderhey, Hetty Broedelet, M.H. Mackenzie, P.P. Schiedges, Fred Sieger en vele andere.
Bij het samenstellen van de collectie waren kwaliteit en het kunsthistorisch belang van doorslaggevende betekenis alsmede een zeer scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

De verkoopexpositie loopt parallel met de jaarlijkse tentoonstelling van de stichting Kunst aan de Dijk in het Oude Kerkje van Kortenhoef. Alle reden dus om de schreden naar het oude schildersdorp Kortenhoef te richten waar het rondom Pinksteren bruist van de artistieke impulsen!

Info: Kunsthistorisch Service Bureau
Drs Carole Denninger-Schreuder
Tel. 035-6550010


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Wisselvallig, 21 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...