Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Water Skiclub Loosdrecht

Bron: Water Skiclub Loosdrecht


Waterskiën in Loosdrecht

Loosdrecht, 13 mei 2003. De Water Skiclub Loosdrecht is op zoek naar mensen die klassiek willen leren waterskiën.

Persbericht

De oudste waterskivereniging van Nederland (50 jaar) geeft op de 5e plas in Loosdrecht op de woensdagavond al jaren een training in het klassiek waterskiën. Het klassieke waterskiën bestaat uit de bekende slalom, figuurskiën en het schansspringen.

De Water Skiclub Loosdrecht (WSL) organiseert deze lessen al meer dan 20 jaar. Per seizoen heeft de WSL lesmogelijkheden voor ± 18 leerlingen. Men vaart met drie boten met evenzoveel instructeurs. Op dit moment heeft de WSL nog ruimte voor nieuwe leerlingen. Mensen die zich willen opgeven worden verzocht om contact op te nemen met Sjors Chamboné bereikbaar op GSM No. 06-55 132 133 of via  info@waterskiclubloosdrecht.nl.

De 1e les is op woensdag 28 mei en om 18.45 verzamelt men bij Jachthaven de Uitkijk (rest. De Serre) Oud Loosdrechtsedijk 237 Loosdrecht en vaart dan naar de 5e plas. Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die géén eigen boot hebben. Het ook niet nodig om eigen waterski’s te hebben want daar zorgt de WSL voor. Wat wel aan te raden is om een waterskipak of surfpak mee te nemen. Dit i.v.m. de lage temperatuur van het water in Nederland. Als beginner lig je natuurlijk wat vaker in het water dan dat je lief is. De kosten van deze 10 lessen bedragen € 175,- excl. het lidmaatschap van de WSL. De contributie is voor een volwassen persoon € 72,- en voor een jeugdlid tot 18 jaar € 30 Euro.

Even een uitleg van het klassieke waterskiën, de moeder van de waterskisport.
In Juan Les Pins in Zuid Frankrijk ontdekten ze voor het eerst, dat je op ski's heel veel meer en eigenlijk ook veel leukere dingen kon doen, dan je alleen maar op twee ski's zo hard mogelijk over het water te laten trekken. De snelle en wendbare skiërs ontdekten de slalom en voor de artiesten, de mensen met balletkwaliteiten was er het figurenskiën. Zo zijn de drie onderdelen; slalom, figurenskiën en schansspringen ontstaan die nu nog steeds samen de wedstrijddiscipline 'klassiek' vormen. Drie onderdelen, die ieder voor zich totaal andere eisen stelt aan fysiek, techniek en karakter van de skiër. Die verschillen in aanleg zijn essentieel voor het waterskien als sport. 

Dus mannen, vrouwen, jongens en meisjes die mee willen doen aan de lessen op 10 woensdagavonden kunnen zich opgeven bij de Water Skiclub Loosdrecht via Sjors R.M. Chamboné op GSM No. 06-55 132 133 of via e-mail info@waterskiclubloosdrecht.nl.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...