Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron:SP De Bilt 


Zwartboek SP

Nederhorst den Berg, 6 mei 2003. Zoals wij al eerder schreven heeft de SP afdeling De Bilt zich het lot aangetrokken van de bewoners van Camping Parc Châlet De Vechtoever in Nederhorst den Berg. Zij zonden onderstaand persbericht naar de media.

Dat was aanleiding voor Radio Wijdemeren om ook afgelopen zondag in het programma Wijdemeren Actueel in een gesprek met de woordvoerder van de SP aandacht aan deze zaak te schenken.

SP maakt zwartboek over Greenspirit/Euroase campings

Op de camping in Nederhorst den Berg zijn onder geheimzinnige omstandigheden inmiddels 9 (!) caravans in vlammen opgegaan. Op de camping in Bilthoven, die tegenwoordig Bospark Bilthoven heet, zijn vorig seizoen meer dan 100 kampeerders vertrokken, "weggepest", als gevolg van willekeurige nieuwe "regels" van de kant van de bedrijfsleiding, die zij vervolgens met zo mogelijk nog grotere willekeur toepast. De SP gaat daarover gegevens verzamelen en die publiceren in een zwartboek. Dat zwartboek wordt vervolgens aan de raadsleden en de bestuurders in de desbetreffende gemeentes, maar ook aan de Provincie en landelijke politici aangeboden.

VEEL MELDINGEN

Sinds april 2002 kwamen nogal wat meldingen over "onregelmatigheden" bij de SP binnen. Het begon in Bilthoven. Biltse Duinen werd Bospark en alle oude rechten verdwenen plotseling. Ook "Recron" staat buitenspel. Hoewel de eigenaar nog steeds dezelfde persoon is, werden wel nieuwe huisregels ingevoerd, zoals over de "kwaliteit" van de caravans. Wanneer de caravans niet "in orde" worden bevonden, krijgen de eigenaars zonder mankeren de boodschap: "Weg ermee". En kun je vervolgens een nieuwe caravan neerzetten? Jazeker, maar dan wel eentje die gekocht is bij bepaalde bedrijven. En mocht je bijvoorbeeld verkeerd parkeren of je (klein)kinderen bij je laat slapen, dan krijg je een gele kaart, voor het minste geringste dus. En twee maal geel betekent rood, en dat houdt in dat je jouw plaats per direct moet verlaten. Het is al waargenomen dat de bedrijfsleiding zelf caravans kort en klein heeft laten slaan, wanneer de eigenaars onwillig waren deze te slopen. In Nederhorst den Berg is complete leegroof van de bungalows gemeld. 9 Caravans zijn in vlammen opgegaan, bijna allemaal onder verdachte omstandigheden. Daar gebeurt het ook dat als je alles op orde hebt, je toch naar een ander kavel moet, met de daarbij behorende kosten, welke voor jouw rekening komen. Bestaat er verband tussen de opzet om gasten te verplaatsen naar andere kavels, de branden, het leegroven, de gele kaarten en intimidatie, dat campinggasten niet durven te praten?

LEEGSTAND

Wat is de campingeigenaar eigenlijk van plan? In Bilthoven worden de voorzieningen steeds slechter. Gigantische prijsverhogingen van kavels en de plotselinge nieuwe kwaliteitseisen zorgen ervoor dat de camping voor de helft leeg staat. Sommige mensen hebben daar 25 tot 40 jaar (een enkeling zelfs al 60 jaar!) gestaan, maar nu is de grond te duur geworden. De kampeerders zitten thuis, bijna of geheel overspannen door de situatie. In Nederhorst Den Berg geldt in principe hetzelfde verhaal, maar het doel van het leegroven, de branden en de verplaatsingen is daar iets anders: Luxe chalets op eigen grond en die zijn onbetaalbaar voor de meeste mensen die daar nu nog zitten.

VERHALEN

De Socialistische Partij wil graag verhalen horen van mensen die op deze campings gestaan hebben. Zij worden, natuurlijk zonder naam en adres, opgenomen in een zwartboek dat aan Provinciale Staten, de betrokken gemeentebesturen en uiteraard ook aan "Den Haag" zal worden aangeboden. De SP wil na verloop van tijd ook een (besloten) bijenkomst beleggen met de kampeerders, om de resultaten te bespreken.

ADRES

Mensen kunnen hun reactie sturen via e-mail campingleed@sp.nl of antwoordnummer 30542 3030 WB Rotterdam t.n.v. SP Campingleed


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...