Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van Essen

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Waar kóóp je zo'n service?

Wijdemeren, 27 juli 2003. De droomfinale van het internationale tennistoernooi Hilversum Open markeerde de volledige comeback van Martin Verkerk. Na zijn toernooiwinst kijkt hij dan ook met optimisme uit naar de komende wedstrijden (op hardcourt banen) in de Verenigde Staten.

Vragen stellen aan Martine Hingis (l); handtekeningen uitdelen door Martine (r).

Met een clinic, een soort training, in dit geval met beroemdheden als Martina Hingis -vijfvoudig Grand Slam winnares en 72 weken aanéén de nummer 1 van de wereld- werd de dag begonnen. Ook Jacco Elthing en Kristie Boogert waren van de partij. De jeugd vond het schitterend, zij mocht een balletje slaan met de coryfeeën. Iedereen had er zichtbaar plezier in: het weer zat mee en de beroemde tennissers bleken zeer toegankelijk. 
Na de clinic mochten er vragen gesteld worden aan Martina Hingis. Zij vond, net als de vragensteller, dat Wimbledon het mooiste tenniscourt is. Maar toen Leo Pagano de alom tegenwoordige Jacco Elthing erbij riep en hém die vraag voorlegde antwoordde deze spontaan: "Nee hoor, Hilversum Open natuurlijk!".

Overleg tussen toernooi-coördinator Eric Spoor (r) 
en evenementenbegeleider Jacco Elthing (m).
Martina Hingis deelt handtekening uit aan een enthousiaste fan op de tribune. De finale werd met camera's geregistreerd en enige uren later via RTL5 uitgezonden. Rechts Jacco Elthing.

 

De kroon op dit fantastische toernooi (driemaal zoveel toeschouwers als vorig jaar) was natuurlijk de geheel Hollandse finale tussen Martin Verkerk en John van Lottum. Tot en met 3-3 in de eerste set ging het nog behoorlijk gelijk op, daarna wist Van Lottum geen raad meer met de verwoestende en uiterst precieze service van Verkerk. Toen deze bij de stand 6-3, 4-1 met die service een achterstand van 15-40 wegwerkte, riep Van Lottum dan ook wanhopig: "Waar koop je zo'n service? Verkerk won vervolgens die game, brak de laatste servicebeurt van Van Lottum, en de wedstrijd was gespeeld: 6-3, 6-1.
Zij bedienen het scorebord.

Tijdens de officiële ceremonie van de prijsuitreiking liet toernooidirecteur René van den Berg duidelijk merken hoe trots hij was, zelfs ontroerd. Ontroerd vanwege de fantastische week, maar vooral vanwege de buitengewoon enthousiaste en toegewijde groep van medewerkers die dit toernooi naar een niveau hebben getild, waar menig ATP-toernooi trots op kan zijn. En daarmee wordt dan ook de volgende halte aangeduid: het Hilversum Open toernooi als ATP-hardcourt-toernooi met een prijzengeld van 1.000.000 dollar.

Steil achterover van verbazing sloegen ook toernooi-directeur René vd Berg (l) en Martina Hingis (aan René's voeten).  De prijsuitreiking. Vlnr. Martin Verkerk, Leo Pagano, John v. Lottum, de hoofdsponsor, weth. Kreugel en René vd Berg.

Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Half bewolkt, 22 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...