Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron:Wijdemeerse Webkrant


Roddelperiodiek?

Kortenhoef, 25 juli 2003. Joop Slor bewoont een woonschip op de Krakeelakker en is ontevreden met de berichtgeving over de problemen aan het Dode Eind. Hij stuurde onderstaande ingezonden brief.

Ingezonden brief

Handhaving van de huidige situatie geeft blijk dat er ook gelukkig rekening gehouden wordt met 38 gezinnen die er alles aan doen om van de krakeelakker een prettige woonomgeving te maken. In de meeste stukjes die door grootkenners van deze problematiek zijn geschreven is totaal voorbij gegaan aan het sociale aspect. De meeste artikelen waren meer gericht op het persoonlijke vlak, richting familie de Kloet, dan dat de artikelen blijk gaven van een totaal inzicht van de problematiek. Misschien zouden de roddelperiodieken een wat hoger niveau van redactioneel beleid moeten gaan voeren. Maar de persen moeten nou eenmaal lopen.

Joop Slor.

Naschrift redactie: Wij trachten de berichtgeving zo evenwichtig mogelijk te maken, wat soms buitengewoon lastig is. In het verslag van de raadsvergadering van 19 december 2002 is een groot stuk gewijd aan het inspreken van Mevrouw Ellen Scholtes, die namens de bewoners van de woonschepen de noodklok luidde. In de artikelen die na die tijd in de Webkrant verschenen zijn, is regelmatig gewezen op het feit dat er bij de aanvang van het conflict drie partijen waren (omwonenden, Krakeelakker en gemeente), maar dat er na de inrichting van de Krakeelakker en Maarten Fokke tot woonschepenhavens een vierde belanghebbende partij bij was gekomen. De bewoners van de woonschepen, die ook partij in het conflict waren geworden met wellicht het grootste belang, zoals door Ellen Scholtes verwoord.

Uiteraard is het door de heer Slor genoemde sociale aspect van uitermate groot belang. De uitspraak van de Raad van State ging echter uitsluitend over het bestuurlijke handelen van de gemeente in deze zaak. De gemeente en de omwonenden waren op dat moment de twee partijen tussen wie de RvS met de uitspraak een geschil beslechtte. De belangen van de bewoners van de woonschepen waren op dat moment bij de RvS niet aan de orde in de beoordeling van het bestuurlijk handelen van de gemeente. Afhankelijk van de wijze waarop de gemeente nu gaat handhaven komen de belangen van de bewoners van de woonschepen, de omwonenden en van de Krakeelakker nu wel weer prominent aan de orde.

Als u alle artikelen van de afgelopen vier jaar wilt nalezen, dan kunt u de zoekfunctie gebruiken.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...