Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Hervormde Kerk Ankeveen


Geschiedenis NH kerk Ankeveen

Ankeveen, 13 juli 2003. Jan Veenman schreef een boekje over de geschiedenis van de Hervormde Kerk in Ankeveen. Pieter van Walbeek, de dominee van de kerk, beveelt het in onderstaand persbericht in uw belangstelling aan.


De Hervormde Kerk in Ankeveen.

Persbericht

Een ‘Kleine geschiedenis’

Enige tijd geleden is een klein boekje over de ‘Geschiedenis van de Hervormde kerk te Ankeveen’ verschenen. Het is geschreven door de dorpshistoricus van Ankeveen, Jan Veenman. In het boekje vindt u talrijke ‘dorpsverhalen’ van een kleine hervormde gemeenschap temidden van een roomskatholieke gemeenschap. De verhalen zijn soms komisch, soms ook enigszins tragisch, maar blijven altijd boeien.

Juist in onze tijd van verandering, waardoor er alle aanleiding is om ons bezig te houden met het gezamenlijke Europese ‘christelijke verleden’ biedt het boekje veel stof tot nadenken. Want vele verschijnselen van onze huidige tijd hebben wortels in het verleden. Alle aanleiding dus om je met dat verleden bezig te houden.

De ‘Kleine geschiedenis’ is de voorloper van een groot boek over de geschiedenis van de Hervormde kerk van Ankeveen, dat over enkele jaren zal verschijnen.

Het boekje kost slechts € 3 en is te verkrijgen bij de volgende adressen:

  • Boekhandel CW 76, Meenthof 26 te Kortenhoef
  • Aris Blauw, Herenweg 5 te Ankeveen, tel 6563054
  • Jan Veenman, van Blarcumlaan 11 te Ankeveen, tel. 6561342
  • Pieter van Walbeek, Stichts End 59 te Ankeveen, tel 6561672

Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...