Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Verslag: Douwe van Essen

Foto's:-

Bron: Gooi- en Eemlander


Varia

Wijdemeren, 8 juli 2003. Een verzameling totaal verschillende  berichten, opgetekend uit de Gooi- en Eemlander van vandaag.

Das verdwaald
In Nieuw-Loosdrecht werd mevrouw Robi van Roode, nadat ze wakker was geblaft door haar hond, verrast door een das in haar tuin. Op nauwelijks een halve meter afstand van haar raam kon ze het beest - 'zo groot als een middenslag hond' -  zien scharrelen. Volgens Paul Hulzink, hoofd terreinbeheer van het Goois Natuurreservaat is de waarneming 'tamelijk uniek'. De dassenburchten liggen namelijk in het zuiden van Hilversum, tegen Loosdrecht aan. Elke nacht gaan de dassen in grasland op zoek naar eten; dan maken ze de oversteek naar Tienhoven en Westbroek. Volgens Hulzink heeft de das een foutje gemaakt, "of hij was in een dolle bui", grapt de beheerder. In ieder geval hoopt hij dat mevrouw ervan genoten heeft, want het is een mooie en zeldzame waarneming.
  
Wietkwekerij opgerold
In Kortenhoef is gisteren na een anonieme tip een grote wietkwekerij ontmanteld in een pand aan de Zuwe. Meer dan 1100 hennepplantjes werden er aangetroffen; de grootste vangst in Hilversum en Wijdemeren van de afgelopen vier weken. De grootste tot nu toe - 500 plantjes - was op de Franciscusweg in Hilversum. In totaal hebben de akties bijna 2600 hennepplanten opgeleverd. De politie werkt steeds nauw samen met het energiebedrijf Nuon, omdat in alle gevallen sprake is van het aftappen van elektrische stroom.

Paardenlease
Een opmerkelijk initiatief in Nederhorst den Berg. Paardenman John Swaab (74) verhuurt paarden aan mensen die van plan zijn er één te kopen. "Omdat het zelfs voor een paardenkenner moeilijk is om een paard te kopen, laat staan voor een leek". Voor dierenartsen - die vaak adviezen geven voor het kopen van een paard - heeft hij geen goed woord over. Arrogant vindt hij ze zelfs, omdat ze zich permitteren een koopadvies te geven terwijl er veel meer bij komt kijken dan een klinische en röntgenologische analyse. 'In de lease' kost zo'n paard € 150 per maand. "Een goede investering wanneer je bedenkt dat je het risico van een zeperd voorkomt door het paard bij koop al door en door te kennen". Tenslotte kost een paard gemiddeld zo'n acht- tot tienduizend Euro, met uitschieters tot wel vijftigduizend Euro. 

Asfaltblokkade
Evert van Thijn maakt er ook de Wijdemeerse lezers op attent, dat het in verband met asfalteringswerkzaamheden van 14 tot en met 25 juli niet mogelijk is vanaf de rotonde Vreelandseweg de Diependaalseweg op of af te rijden. Andersom kan wel.

Dan hoeven de bewoners van het Noorder- en Zuidereinde in 's-Graveland toch niet die enorme extra drukte te verwachten die anders het gevolg zou zijn van de onderhoudswerkzaamheden aan de Kattenbrug in Kortenhoef ...(red.).


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Licht bewolkt, een  enkele regendruppel, 21 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...