Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Verslag: Douwe van Essen

Foto's:Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


Aanwinst Oud-Loosdrecht

Wijdemeren, 5 juli 2003. Voor een pak melk moesten de inwoners van Oud-Loosdrecht meer dan een jaar uitwijken naar andere plaatsen. De komst van een luxe nieuwe levensmiddelenwinkel heeft hier een eind aan gemaakt. 

In de Gooi- en Eemlander van vandaag schrijft Kim Verbon over de komst, afgelopen woensdag, van een 'traiteurie', een luxe levensmiddelenwinkel in Oud-Loosdrecht. Geen luxe voor Oud-Loosdrecht, want het aantal winkels kun je op de vingers van één hand tellen, als je tenminste de rijkelijk aanwezige huizen- of botenmakelaars en boten- of botenaccessoirewinkels buiten beschouwing laat. Een haarwinkel, een fotozaak en een echte warme bakker, dan heb je het wel zo'n beetje gehad.

Annelies haar winkeltje Fotografie Simon Klein Warme Bakker Mur

De winkel van Paul en Jacqueline Kramer voorziet dus in een echte behoefte en levert juichende reacties op van inwoners van Oud-Loosdrecht die nu niet meer voor elk wissewasje het dorp uit hoeven. 

Een goede reden voor de Kramers -die al jaren een slagerij in Amsterdam hebben- om de winkel te openen. Een deel wordt gebruikt voor het groothandelsgedeelte van de slagerij in Amsterdam, maar de resterende ruimte is ruimschoots voldoende voor de winkel. 

Het assortiment is zeer uitgebreid. Wat wil je ook met een eigenaar die wijn als hobby heeft en een echtgenote die kookgek is. Een slager verkoopt natuurlijk ook veel soorten vlees en vleeswaren, maar het gaat veel verder: van kazen en warme maaltijden tot belegde broodjes met in het verlengde daarvan een heuse party- en cateringservice. En ook zijn er nog volop leuke plannen, zoals kooklessen en wijnproeverijen.


De eigenaren gaven bewust niet veel ruchtbaarheid aan de opening afgelopen woensdag "...omdat je in zo'n eerste week nog zoveel dingetjes tegenkomt die je moet verbeteren, anders is het misschien veel te druk...". Maar volgens een medewerker van de makelaar aan de overkant "zit de loop er al goed in".

Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Bewolkt, regen dreigt, 20 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...