Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Nico Kortenoever

Kortenhoef, 10 januari 2003. Nico Kortenhoever is overleden. Hij was een markante figuur in de 's-Gravelandse gemeenschap. Met name stond hij op de bres voor natuur en milieu.

Nico werd 79 jaar. Hij was een beminnelijke vriendelijke man, die echter als een terriër vasthield als hij van mening was dat de gemeente zaken liet begaan waartegen opgetreden moest worden.

Zo stond hij in de jaren zeventig op de bres voor een onderzoek naar de Kortenhoefse belten aan de Zuidsingel, toen de geruchten aanzwollen dat het er niet pluis was en dat ook de gemeente zelf steken had laten vallen. De gemeente wilde niet aan dat onderzoek, maar na vele foto's van Nico Kortenhoever op de belt in de Gooi- en Eemlander en vele gesprekken met het gemeentebestuur en de actiegroepen kwam het onderzoek er toch.

Hetzelfde gebeurde toen hij aan wilde tonen dat het loogbedrijf Blankhout aan het Noordereinde in 's-Graveland chemicaliën loosde op de 's-Gravelandse Vaart. Met een bootje roeide hij naar de plek des onheils. Hij nam een watermonster in een jampotje mee. Wat later verscheen hij in een commissievergadering van de raad van 's-Graveland met het jampotje om onderzoek van het monster te eisen. Verschrikt keken de toenmalige raads- en collegeleden naar het potje met het vieze groen-bruine water van dubieuze herkomst. Het onderzoek kwam er.

Nico maakte lange tijd deel uit van de milieucommissie. Ook verzorgde hij met verve vele excursies op de landgoederen in 's-Graveland en op de plassen van Kortenhoef. Hij deed dat onder andere ook voor de Stichting Kunst aan de Dijk tijdens de zomertentoonstelling.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander, Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...