Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Plassennet


Pas op, Virus

Wijdemeren, 11 februari 2003. Als u een emailtje krijgt met als onderwerp "Wijdemeerse Webkrant d.d. 6 oktober 2002, dan moet u het niet openen, maar direct volledig van uw pc verwijderen.

Vanavond ontvingen wij enkele emails met het bovenstaande onderwerp. De afzender was "Wijdemeerse Webkrant". Wij hebben dit bericht niet verzonden!

Enkele van de emails bevatten virussen die onze virusscanner er netjes uit haalde. En email bevatte een aanhangsel/attachment met de extensie .jpg.scr. Open dit attachment niet het bevat ook een virus in de vorm van een script.

De werkelijke afzender van de email is info@cistron.nl, maar dat zegt op zich ook niets.

Het lijkt erop dat iemand een besmette pc heeft waarop een bericht van ons van 6 oktober 2002 staat. Het virus verzendt dat bericht naar willekeurige namen in het adresboek van de eigenaar van de pc.

U zult begrijpen dat wij het buitengewoon vervelend vinden, dat er onder onze naam dit soort mailtjes verzonden worden. Het is echter iets waar wij geheel buiten staan.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Zet uw virusscanner aan, of laat uw internetprovider de virussen voor u scannen. En houd uw virusscanner up to date. Dat is de enige raad die wij u kunnen geven.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...