Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Dorpsavond Ankeveen

Wijdemeren, 17 september 2002. In een persbericht vraagt de gemeente Wijdemeren aandacht voor de dorpsavond die morgenavond in Ankeveen gehouden wordt.

Dorpsavond in Ankeveen

Alle Ankeveners zijn op 18 september vanaf 19.30 uur van harte welkom in “Het wapen van Ankeveen” aan het Stichts End 41 voor de allereerste dorpsavond van gemeente Wijdemeren. Op woensdagavond wil het college van Wijdemeren graag kennismaken met de inwoners van Ankeveen. Ankeveen is de eerste in rij van een serie dorpsbezoeken. De burgemeester en wethouders bezoeken de dorpen omdat zij het belangrijk vinden om te weten wat er leeft onder de inwoners van de verschillende dorpen. Daarnaast wil het college met hen graag optimaal contact opbouwen.

’s Middags een wandeling

De middag voorafgaand aan de dorpsavond zal het college samen met de groep Ankeveners die betrokken is bij de voorbereiding van het dorpsbezoek, een wandeling door het dorp maken. De wandeling start om 15.00 in de kantine van voetbalvereninging ASV Ankeveen en zal vervolgens gaan langs het voetbalveld, het handbalveld, de IJsclub Ankeveen, de Joseph Lokin basisschool en de mogelijke bouwlocatie op de Arnoud Voetlaan. Op deze manier krijgt het hele college een goed beeld van de specifieke eigenschappen en de maatschappelijke ontwikkelingen in Ankeveen.

Vragen stellen

Tijdens het avondgedeelte zal het college onder leiding van burgemeester Bijl uitleggen wat de nieuwe gemeente tot dusverre gedaan heeft en wat er in de toekomst nog gaat gebeuren. De samenleving van Ankeveen heeft een aantal agendapunten vastgesteld die voor de inwoners van Ankeveen belangrijk zijn. Dit zijn onderwerpen als ontbrekende winkelvoorzieningen, de behoefte aan een pinautomaat en een centraal informatiebord en de inrichting van het parkeerterrein. Deze onderwerpen zullen tijdens de dorpsavond uitgebreid besproken worden. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om vragen te stellen aan de burgemeester en wethouders. Zo mogelijk kan daar meteen antwoord op gegeven worden. Soms kan het zijn dat de benodigde informatie niet beschikbaar is. In dat geval zal een antwoord later volgen. 

Het programma van de dorpsavond ziet er als volgt uit:

Programma

19.30 uur ontvangst in “Het Wapen van Ankeveen”
20.00 uur opening door burgemeester Bijl: “Wat voor gemeente wil Wijdemeren zijn ?”
20.10 uur wethouder Hagen: “Wat heeft de gemeente gedaan en wat gaat er nog gebeuren ?”
20.20 uur wethouder Neef: “Bezoek Ankeveen”
20.30 uur bespreking thema’s Ankeveen:
- Ouderenvoorzieningen 
- Jeugdvoorzieningen
- Plaatsen van pinautomaat
- Inrichting van parkeerterrein met muziektent
- Plaatsen van een informatiebord
- Ontbrekende winkelvoorzieningen
21.00 uur pauze
21.30 uur samenvatten belangrijke thema’s voor Ankeveen
22.00 uur einde van de dorpsavond Ankeveen


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gemeente Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...