Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Eiland Horstermeer

Horstermeer, 26 november 2002. Martin Vuyk van de bewonersvereniging Horstermeer wil dat er een eiland komt midden in de Horstermeer zodra die vol gezet is met water. Op dat eiland, dat met bruggen verbonden wordt met Ankeveen en Nederhorst den Berg kan aan het water gewoond worden.

Vorige week werd er in de Grote Kerk in Naarden een congres gehouden over water en ruimte. Daar presenteerde Vuyk zijn plan om geen halfzachte maatregelen te nemen door de polder plas-dras te zetten, of om links en rechts van de Middenweg water te laten inlopen. Zijn voorstel werd door hem op persoonlijke titel gepresenteerd, al had hij er wel met medebewoners aan gewerkt.

Gedeputeerde Ada Wildekamp (PvdA) van de provincie Noord-Holland was enthousiast over het plan. Neelie Kroes, ditmaal als voorzitter van de Bezinningsgroep Water, prees het initiatief van de bewoners.

Wethouder Bert Nagel (CDA) van Wijdemeren was stomverbaasd toen hij hoorde van de plannen van Vuyk. In de commissie Ruimte, die een dag eerder vergaderde over het onderwerp, was er niets over gezegd. Hij beschouwt de voorstellen van Vuyk als een proefballon, die echter goed onderzocht moet worden.

Op 12 november liet Martin Vuyk ook van zich horen toen hij zich tegen de verhoging van de maximumsnelheid op de Middenweg keerde.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Zonnig, 8 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...