Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Gemeentenieuws

Wijdemeren, 6 november 2002. De wekelijkse gemeentenieuwtjes gaan over sport voor kinderen, de nieuwe gemeentegids, het starten van een eigen bedrijf, oppassen met aanbieders van groene stroom, de begrotingsbehandeling en de onderwerpen op de agenda's van de commissievergaderingen van volgende week.

Volleybal, badminton en scouting populair bij Potje Sport

Kinderen uit groep 6,7 en 8 van het basisonderwijs gaan deze maand, na schooltijd, gratis kennismaken met een zelf uitgekozen sport. Een aantal kinderen heeft zich voor meerdere sporten opgegeven. In totaal zal er 69 keer aan een kennismakingsles deelgenomen worden. Volleybal is bij de Wijdemerense jeugd het meest populair. Voor een proefles gaven 26 kinderen zich op bij één van de drie deelnemende volleybalverenigingen. De eerste activiteiten van “Potje Sport” zijn 1 november gestart.

In totaal kozen 25 meisjes en 22 jongens een sport uit om gratis te proberen. Na volleybal werd badminton een goede tweede, 12 kinderen gaven zich daar voor op. Scouting, misschien niet helemaal een sport, maar wel sportief, werd door 9 kinderen gekozen. 

Sportstimuleringsproject
Het sportstimuleringsproject “Potje Sport” is georganiseerd door de gemeente in samenwerking met alle basisscholen en een aantal sportverenigingen in Wijdemeren. De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen sporten en wil dat stimuleren. Sporten is leuk en gezond, bovendien zullen sportende kinderen, als ze ouder worden, waarschijnlijk blijven sporten. Het is voor kinderen en ouders best moeilijk om een sport te kiezen. Meestal weten kinderen of het iets voor hun is als ze het geprobeerd hebben. “Potje Sport” is de ideale gelegenheid om een aantal sporten uit te proberen.

Volgend jaar 
De gemeente probeert volgend jaar het aantal sporten waaruit de kinderen kunnen kiezen uit te breiden. Dit is afhankelijk van de deelnemende sportverenigingen. Daarbij hoopt de gemeente volgend jaar meer kinderen voor sport te kunnen interesseren en dat ook het aantal aanmeldingen zal toenemen. 

Oppassen met aanbieders van groene stroom!

Zowel de Gemeente Wijdemeren als de politie Gooi en Vechtstreek willen inwoners van Wijdemeren waarschuwen voor een telefonische verkoper die zegt groene stroom goedkoper te kunnen aanbieden.

De politie is getipt door een inwoner van Wijdemeren die telefonisch werd benaderd met een aanbod voor groene stroom. Om hiervoor in aanmerking te komen moest zij haar naam, geboortedatum en bankrekeningnummer opgeven, zodat het bedrag automatisch van haar rekening afgeschreven kon worden. Wij raden u aan in dit soort gevallen contact op te nemen met uw energiebedrijf.

Behandeling begroting 2003-2006

De maand november is een belangrijke maand voor de gemeente. In deze maand wordt de namelijk de meerjarenbegroting 2003-2006 vastgesteld. Hierbij vindt u de planning van de begrotingsbehandeling. U bent van harte uitgenodigd bij de vergaderingen aanwezig te zijn. 

Donderdag 7 november 2002, raadszaal Loosdrecht
20.00 uur: Gezamenlijke commissievergadering 

Maandag 18 november 2002, raadszaal Loosdrecht 
20.00 uur: Algemene Beschouwingen 

Dinsdag 19 november 2002, raadzaal Loosdrecht
15.00 uur: reactie college in eerste termijn
16.00 uur: schorsing
17.00 uur: tweede termijn fracties
18.30 uur: schorsing
20.00 uur: reactie college tweede termijn, daarna stemming over voorstellen

Geen gemeentegids ontvangen?
Bel voor nabezorging (040) 2642202

Onlangs is de eerste gemeentegids van gemeente Wijdemeren onder alle inwoners verspreid. Heeft u geen gemeentegids ontvangen? U kunt dan vňňr 16 november bellen met uitgeverij Suurland (040) 2642202. Zij zorgen er dan voor dat u alsnog een exemplaar krijgt bezorgd.

Eigen bedrijf beginnen?
Advies bij nieuw regionaal Starterscentrum

Met ingang van 1 oktober 2002 is in het CWI Hilversum aan de Lorentzweg een nieuwe informatiebalie gevestigd, onder de naam Regionaal Starterscentrum Gooi en Vechtstreek. Deze balie is voor iedereen die erover denkt een eigen bedrijf te starten of voor zichzelf te beginnen. Dankzij subsidies van de E.U. de Provincie Noord Holland en de gemeenten in deze regio is er nu een mogelijkheid voor mensen om zich persoonlijk te laten adviseren en begeleiden bij de ontwikkeling van hun plannen.

De Centra voor Werk en Inkomen in Hilversum en Huizen hadden al een uitgebreide dienstverlening voor werkgevers en werkzoekenden met de nadruk op werk vinden in loondienst. Maar veel mensen met en zonder een betaalde baan denken erover om een eigen bedrijf te starten. Een reden voor het Regionaal Platform Arbeidsmarkt, waarin werkgevers, werknemers, gemeentebesturen en uitkeringsinstellingen samenwerken om de werkgelegenheid te stimuleren, om advies en begeleiding van starters te willen verbeteren.

Elke maandag en donderdag
De dienstverlening aan starters bestaat uit informatieverstrekking, advisering, coaching en begeleiding bij het uitwerken van hun plannen. Mensen, die zich oriënteren op een start als ondernemer, kunnen vrijblijvend hun plannen voorleggen, in contact gebracht worden met instanties die hen kunnen ondersteunen of een training volgen. De informatiebalie is elke maandag en donderdag geopend. Voor afspraken buiten deze dagen kunt telefonisch contact opnemen: (035) 6881766

Commissievergaderingen

Omdat de commissievergadering van Bestuur & Middelen slechts één agendapunt heeft, zal de vergadering van Bestuur & Middelen voorafgaand aan de vergadering van Maatschappelijke Zaken op dinsdag 12 november om 19.30 plaatsvinden.

Bestuur & Middelen
Tijdstip: dinsdag 12 november, 19.30 uur 
Plaats: raadzaal ‘s-Graveland 
Agenda : onder voorbehoud

- Verordening tijdelijke referendumwet

Maatschappelijk Zaken
Tijdstip: dinsdag 12 november, 20.15 uur 
Plaats: raadzaal ‘s-Graveland 
Agenda : onder voorbehoud

- Discussie beleidsregels harmonisering sportsubsidies
- Overlegverordening basisonderwijs(incl. verslag overleg
basisonderwijs) 
- Nota Openbare Speelruimten
- Welzijnssubsidies 2003

Ruimte & Economie 
Tijdstip: woensdag 13 november, 20.00 uur 
Plaats: raadzaal ‘s-Graveland 
Agenda : onder voorbehoud

- Planschade Kromme Rade 5 te Kortenhoef. 
- Planschade reconstructieplan T-kruising Rading/Noodweg
- Delegatie van bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten.
- Aanpassing bebouwde komgrens i.v.m. recontructie Middenweg
- Revitalisering bedrijventerrein De Rading.
- Vaststellen Procedureverordening Planschadevergoeding 2002.
- Aanpassing Tarieventabel voor in behandeling nemen van verzoeken om planschadevergoeding ex artkel 49 Wro.
- Voorbereidingsbesluit perceel Nieuw Loosdrechtsedijk 40, Loosdrecht.

Van harte welkom
U bent van harte welkom de vergaderingen bij te wonen. Wilt u gebruik maken van de gelegenheid voor aanvang van de vergadering het woord te voeren? Dan moet u dit voor aanvang van de vergadering melden bij de secretaris.

Reacties

Het Wijdemeerse weer: Grijs, 's ochtends droog, 9 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...