Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Moleneind 30 km?

Kortenhoef, 19 maart 2002. De Stichting BLOK (Behoud Leefbaarheid Oud Kortenhoef hield vanavond in het Kraaiennest een avond over het verkeer op de Kortenhoefsedijk en het Moleneind. CDA wethouder Wim Neef was uitgenodigd om namens het gemeentebestuur deel te nemen aan de discussie.

Yvonne van den Brand, de voorzitter van BLOK, opende de vergadering. Wim Neef gaf aan dat hij blanco de discussie in ging onder het motto: "Ik wil horen wat u wilt."

Eerst onstond een discussie over het feit of het Moleneind wel of geen erftoegangsweg was of niet. (Ofwel een 30 of een 50 km zone.) Het bleek een 30 km weg te zijn. De heer Wim Fortuyn (geen familie, hilariteit) vroeg waarom de Horndijk in Loosdrecht wel en het Moleneind geen verkeersremmers heeft. Wim Neef zei dat niet te weten. Een andere deelnemer zei dat het onduidelijk is dat het Moleneind bebouwde kom is. Neef zei dat daar snel iets aan gedaan zal worden.


Rik Jungmann
Red. Webkrant

Tineke Hafkamp vond dat er wel veel borden staan, maar dat niemand zich eraan houdt, met name de bewoners van de Kortenhoefsedijk zelf. Elske ter Veld liet weten dat zij niet over het Moleneind durft te lopen. Als de hond uitgelaten moet worden doet zij dat achter het huis. Een mevrouw nodigde wethouder Neef uit om mee te gaan fietsen met drie kleine kinderen om te zien hoe gevaarlijk het is. Hij ging niet op de uitnodiging in.

De heer Bakker had een eigen oplossing. Hij zet zijn Landrover op de weg, waardoor er wel afgeremd moet worden. In visuele middelen om de weg te versmallen zag hij niet veel. "Als drie kinderen en een hond geen visueel hulpmiddel zijn om vaart te minderen, dan weet ik het niet meer."

Wim Neef is persoonlijk een voorstander van persoonlijk permanente snelheidscontrole en visuele versmallingen. Hij is tegen drempels omdat die overlast en trillingen in de huizen zullen geven. Tineke Hafkamp viel hem daarin bij.


Achter de tafel: v.l.n.r. Gerard Scholten, Yvonne van den Brand en wethouder Wim Neef

Door Moleneinders werd gevraagd om die weg 's morgens en 's avonds af te sluiten voor doorgaand verkeer. Wendy de Kloet was het daarmee oneens. "Als ik naar Breukelen of Utrecht wil, dan rijd ik toch over het Moleneind. Het is toch een weg!"

Wim Neef gaf aan dat echte maatregelen op zich zullen laten wachten omdat Wijdemeren er dit jaar geen geld voor heeft begroot. 2003 is het eerste moment dat er echt iets kan worden ondernomen, als de raad er tenminste achter staat.

Bij een stemming over wel of geen drempels was een ruime meerderheid tegen drempels. Het voorstel om op het Moleneind nu al borden met 30km te zetten werd door Wim Neef positief gereageerd. Hij gaat het onderzoeken. Het argument dat iemand die er dan 80 rijdt direct zijn auto kwijt is sprak de zaal aan.

Afsluitend beloofde de wethouder dat hij over 8 weken zal laten weten wat er nog dit jaar gedaan kan worden. "Voor moederdag." :concludeerde de zaal.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Voorjaar. Zonnig, 12 graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...