Vorig bericht

Home

Volgend bericht

KFC - S.V. 's-Graveland

's-Graveland, 9 mei  2002. De zonnige Hemelvaartsdag werd benut om de wedstrijd tussen de S.V.  's-Graveland en KFC uit Koog aan de Zaan te kunnen spelen.

KFC - 's-Graveland 1-2 (1-2)

5. 0-1 Maarten Bijlsma, 7. 0-2 Marco Nieuwenhuis 37. Steven de Lange. Scheidsrechter Wamsteker. Toeschouwers 350.

's-Graveland moest na de succesvolle eerste ronde in deze nacompetitie naar Koog aan de Zaan. Tegenstander
was KFC, ooit uitkomend in het betaalde voetbal. Via de FC Zaanstreek is het huidige AZ'67 daar uit voortgekomen.

Toen het betaalde avontuur van KFC was afgelopen moest men bij de amateurs in de 4e klasse op-
nieuw beginnen. Sindsdien doet de vereniging er alles aan om weer zo hoog mogelijk op de amateurladder
terug te komen. De bereikte nacompetitie is daar duidelijk het gevolg van. KFC, dat in de eerste ronde MSV'19
uit Montfoort terug verwees, stond echter al na zeven minuten achter met 0-2. 's-Graveland startte dan ook overrompelend. De eerste goal ontstond na een vloeiende combinatie vanuit het centrum. Johnny Hendriks speelde
zich knap vrij en speelde vervolgens direct de opkomende Frans Bouwman aan. Diens scherpe voorzet kon de KFC-keeper niet goed verwerken en daar maakte de attent reagerende Maarten Bijlsman onmiddellijk gebruik van: 0-1. Twee minuten later werd het zelfs 0-2. Marco Nieuwenhuis won een duel op zijn bekende wijze, waardoor hij alleen richting KFC-doel kon oprukken. Op zijn bekeken schuiver in de rechter-benedenhoek had de KFC-doelman geen verweer. Het had even daarna 0-3 moeten worden toen Marco Nieuwenhuis vanaf links Johnny Hendriks op maat aanspeelde, echter de ingeschoten bal ging rakelings naast. Waarschijnlijk bekroop 's-Graveland het gevoel, dat het een gemakkelijke middag zou worden, maar niets was minder waar. KFC nam geleidelijk doch zeker het initiatief over, hetgeen tien minuten voor de rust zelfs leidde tot de 1-2. Een even niet waakzaam 's-Graveland werd direct op de feiten gedrukt.

De tweede speelhelft heeft 's-Graveland het, ondanks toch de counterkansen die het creëerde, niet gemakkelijk gehad. KFC nam alle risico's om de gelijkmaker te forceren en kwam regelmatig voor het 's-Gravelandse doel. Toen vervolgens ook nog Michel Schouten en Frans Bouwman met behoorlijke blessures gewisseld moesten worden werd het helemaal benauwd. Maar met de invallers Robert Freije en Marc Laveber wist 's-Graveland toch stand te houden. Deze winst houdt in dat 's-Graveland zondag a.s. thuis KFC in ieder geval tot een gelijkspel moet dwingen om direct tot de finale door te dringen. Een nederlaag met één doelpunt verschil houdt in dat strafschoppen na de wedstrijd de beslissing moet brengen, bij een grotere zege van KFC gaan de Koog aan de Zaanders door. Maar uiteraard een overwinning betekent een laatste stap naar de finale om die ene plaats in de 2e klasse.