Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Commissies

Wijdemeren, 23 mei 2002. Vanavond werd een gecombineerde commissievergadering gehouden van alle drie de raadscommissies samen.

Met enige vertraging kon de vergadering een aanvang nemen. De notulisten waren enigszins verlaat omdat ze in hun onwetendheid naar ‘s-Graveland waren getogen, niet beter wetend dan dat daar toch de commissievergaderingen worden gehouden. Niet dus.


Sorry, we waren in 's-Graveland,
waar de commissievergaderingen worden gehouden...

Ze waren overigens in goed gezelschap, want ook  mevrouw Labordus (medewerker gemeente) en uw redacteur togen eerst tevergeefs naar ‘s-Graveland. Allen belandden vervolgens toch in Loosdrecht waar Maarten Haverkamp (CDA) de gezamenlijke commissies voorzat. Overigens was ook de regiopolitie door deze ‘wisseltruc’ van de gemeente Wijdemeren op het verkeerde been gezet. Enigszins verstoord zagen zij het parkeerterrein vollopen, terwijl dat nu juist nodig was voor de opvang van aangehouden bestuurders in het kader van een uitgebreide alcoholcontrole...


Naar het parkeerterrein van het gemeentehuis.

Even blazen.

SV ‘s-Graveland. 

Het College vindt het niet verstandig het intiatiefvoorstel van de VVD voor subsidie aan de SV 's-Graveland nu te behandelen. Wethouder De Kloet (DB) maakt melding van de verdeeldheid in het college: 2 collegeleden voor, 3 tegen. Teveel haken en ogen. De commissie was van mening dat er genoeg materiaal was om zich een oordeel te kunnen vormen, maar het college vond dat het voorstel teruggetrokken moest worden omdat het nog niet voldoende uitgewerkt was. Co de Kloet lichtte een tipje van sluier op: de meerderheid van het college wil het harmonisatiemodel toepassen. Wat dat dan wel was, vroeg René Voigt (DB). Co: "Alles met elkaar vergelijken en kijken of iedere vergelijkbare situatie wel gelijk wordt behandeld, in harmonie met elkaar dus." "Moeten we dan bij ieder voorstel naar alle min of meer gelijke voorstellen kijken?" :vraagt René Voigt. Met de kreet "belachelijk" geeft hij zelf het antwoord al. Ondanks het duale bestel wordt aan het eind van de discussie toch het collegestandpunt gevolgd.


De voorzitter links, de wethouders achter hun eigen tafel in de hoek. Duaal..

Voorzitter Maarten Haverkamp (CDA).

Kunstwerken ‘Koe’ en ‘Dobber’.

Deze polyester objecten zijn beschadigd, de Koe zelfs door vandalisme vernield. Beiden zijn hard aan renovatie toe. VVD (Haselhoff) vindt dat de kunstwerken naar binnen moeten. Het CDA (vd Broeck), D66 (Flameling) volgen de VVD daarin. Of dit past in het harmonisatiemodel van het beheer van kunstwerken in de gemeente Wijdemeren, kon dhr. Voigt niet nalaten op te merken. Maar wethouder Simons haalde hem de wind uit de zeilen door te verzekeren dat ze alle soortgelijke kunstwerken had bekeken en beoordeeld. Het binnenzetten van de Koe wordt onderzocht. De Dobber kan rustig buiten blijven staan.

Vervanging meubilair locatie NdB

Verdeeldheid alom. ARBO mag geen toverwoord zijn. Straks is er centrale huisvesting. Dan moet alles opnieuw worden bekeken. Aanschaf op advies van de ARBO-arts en de ergonoom van de ARBO-dienst. Wethouder Hagen (PvdA) verzekert dat dit soort meubilair straks mee kan naar de nieuwe locatie. Het past in de toekomstvisie op de centrale huisvesting. Mevr. Van Hall (VVD) vindt dat het allemaal wel meevalt en dat je daar niet zomaar ziek van wordt. De heer Flameling (D66) vindt dat mevr. Van Hall geen ergonomische of medische kennis heeft en zeker ook niet in NdB is wezen kijken. Mevr. Van Henten (CDA) vindt de uitspraak van de wethouder Hagen, “Ligt dicht bij de wensen die we in de toekomst mogelijk zullen hebben” niet erg overtuigend. "Ik kan daar heel abstract over zijn en toch heel concreet" :geeft hij toe. "Misschien ben ik toch wat omslachtig en ietwat onduidelijk geweest. Hoe dan ook, het zijn op alle manieren verstelbare stoelen, die nog heel lang mee zullen kunnen en aan alle eisen voldoen." Het voorstel voor nieuw meubilair wordt met uitzondering van CDA en VVD aangenomen.


Reacties

Auteur: Douwe van Essen Foto's: Douwe van Essen Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...