Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Kozijn naar Brummen

Wijdemeren, 28 juni 2002. Wim Kozijn, oud-burgemeester van 's-Graveland heeft de smaak te pakken. De afgelopen maanden, vanaf 1 januari, was hij waarnemend burgemeester in Castricum (Noord-Holland).

In de Gooi- en Eemlander van 27 juni zegt hij in Castricum een fantastische gehad te hebben, wat werd bevestigd door uitbundige bedankjes van de raad een een mooie brief van de commissaris van de koningin.


Wim Kozijn, als verse interim in Castricum.

Castricum heeft nu weer een vaste burgemeester. Op 13 juni kreeg hij een telefoontje uit Gelderland. In Brummen had de zittende burgemeester gezondheidsproblemen. Of Kozijn er trek in had om daar waar te nemen. Die vraag werd niet aan dovemansoren gesteld. Hij wilde wel. Na een gesprek met de fractievoorzitters wilden die ook graag en was de zaak beklonken.

Op de website van Brummen staat in de rubriek een uitgebreide beschrijving van Willem Jacob Kozijn (61). Op de webiste wordt consequent gesproken over 's-Gravenland (met n, zoals bijv, de ANWB ook ooit deed, waardoor alle borden vervangen moesten worden). Wellicht dat "onze Wim" daar iets aan kan doen.

Waar ligt Brummen? Brummen ligt in de buurt van Zutphen. Het dorp heeft vier full-time wethouders, waardoor Kozijn in een draaiende machine stapt. Hij denkt in een uur van Kortenhoef in Brummen te zijn.

Op de website van Brummen staat:

De ruim 8.500 hectare grote gemeente Brummen ligt in het hart van de provincie Gelderland: aan de rand van de Veluwe en aan de rivier de IJssel. De totaal bijna 22.000 inwoners wonen verspreid over diverse kernen, buurtschappen en een fraai buitengebied.

De twee grootste kernen zijn Brummen en Eerbeek. De andere kernen en buurtschappen zijn: Empe, Hall, Oeken, Leuvenheim, Tonden, Voorstonden, Broek en Cortenoever.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: TVNH Bron: G&E
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...