Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Info Buurtbus

Wijdemeren, 12 juni 2002. De gemeente gaat op 26 juni een informatieavond organiseren over de "Ankeveense" buurtbus. Onderstaand persbericht van de gemeente vertelt u meer.

Informatieavond Buurtbus Wijdemeren op 26 juni.

Op woensdag 26 juni a.s. om 20.00 uur zal er in het gemeentehuis in ’s Graveland een informatieavond plaatsvinden over het plan ‘Buurtbus Wijdemeren’. Inwoners die verbetering van het openbaar vervoer in Wijdemeren van belang vinden nodigt de gemeente van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Tijdens deze avond zal het plan worden toegelicht en kan iedereen vragen stellen. Daarbij zal er een vereniging worden opgericht voor het beheer en de exploitatie van de buurtbus. 

Het college van burgemeester en wethouders van Wijdemeren wil met het plan bereiken dat er vanaf 1 september a.s. dagelijks, met uitzondering van de zondag, een buurtbus gaat rijden in het noordelijk gebied van Wijdemeren. De buurtbus moet Ankeveen, Horstermeer en ’s Graveland met elkaar verbinden. Dit is nodig omdat Ankeveen vanaf 1 juli niet meer bereikbaar is met de treintaxi. Ook Horstermeer heeft een minimale openbaar vervoersvoorziening. De buurtbus zal aansluiting krijgen op de lijnen 139 en 7 naar Hilversum. Voor de verbetering van het openbaar vervoer in Wijdemeren krijgt de gemeente steun van de provincie Noord Holland. Deze is bereid een modern 8-persoons busje beschikbaar te stellen onder voorbehoud dat de bus gereden wordt door vrijwillige bestuurders. Momenteel is dit de enige manier om nog openbaar vervoer in kleine kernen te kunnen verzorgen. In andere dunbevolkte gebieden zoals Oostwoud, Venhuizen, Sijpe, Harenkarspel en Westerkoggenland, zijn hiermee inmiddels positieve ervaringen opgedaan. Naast de bus, inclusief het onderhoud en de brandstof, zorgt de provincie ook voor een medische keuring van de vrijwilligers, een korte opleiding en verzekering. Daarbij heeft de provincie een bedrag van 5000 euro in het vooruitzicht gesteld, ondermeer om vrijwilligers een kleine vergoeding te kunnen betalen. Dit zou neerkomen op ca. 1 euro per uur.

Vrijwilligersvergoeding

Het college van B. en W. van Wijdemeren heeft inmiddels besloten 7.500 euro beschikbaar te zullen stellen om dit bedrag te kunnen verhogen. De inzet van vrijwilligers is immers onmisbaar om het openbaar vervoer in dit gebied te kunnen verbeteren. De uiteindelijke hoogte van de vrijwilligersvergoeding zal worden bepaald door de vereniging zelf. 

Wordt het plan Buurtbus Wijdemeren voor het noordelijke deel een succes, dan overweegt het college ook voor het zuidelijke deel een buurtbus te realiseren. 

De Vereniging Buurtbus Wijdemeren in oprichting zoekt nog steeds vrijwilligers om de buurtbus vanaf september te kunnen laten rijden. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij mw. Schenkkan, telefoon (035) 656 55 90. 


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gem. Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...