Vorig bericht

Home

Volgend bericht


ADSL in Loosdrecht!

Wijdemeren, 31 juli 2002. Een bericht om sommige Nederhorst den Bergers groen van jaloezie te maken. In onderstaand persbericht van de gemeente Wijdemeren staat dat Loosdrecht in oktober na 's-Graveland ook voorzien zal worden van de mogelijkheid om via ADSL te internetten. Met ADSL heeft de gebruiker een permanente verbinding met internet tegen een vast tarief. Bovendien is ADSL sneller dan ISDN. Van de Casema is de laatste jaren op het gebied van internetten via de kabel nooit meer iets vernomen.

Wethouder Neef gaat ook in Loosdrecht aan de gang om dertig kilometerzones aan te leggen voorzien van drempels. Verder wil het college de veiligheid verbeteren met wegversmallingen en optische versmallingen.

En in Kortenhoef wordt al acht jaar gesproken over het gebouwenplan en het binnen dat plan te bouwen multifunctionele verenigingsgebouw. De voortekenen dat dat nu eindelijk ook gaat gebeuren zijn er nu. Het bestemmingsplan van De Kwakel wordt aangepast om de bouw te kunnen realiseren.

College treft snelheidsremmende maatregelen in Nieuw-Loosdrecht

Het college van Wijdemeren heeft besloten enkele snelheidsremmende maatregelen te nemen op de Tjalk en in de wijk Edelenbuurt in Nieuw-Loosdrecht. Deze maatregelen zijn het resultaat van een plan dat door bewoners en 3VO bij de gemeente is ingediend. Het plan is uitgewerkt in samenwerking met 3VO, politie en Connexxion. De maatregelen zullen komend najaar uitgevoerd worden.

In de wijk Edelenbuurt wordt een 30 -km/h zone ingesteld. Tevens worden de drie toegangswegen van deze wijk, de Prinses Margrietstraat, de Prinses Irenestraat en de Jhr. Van Sypesteynlaan, van drempels voorzien.

Tjalk

De maatregelen op de Tjalk bestaan ondermeer uit het wijzigen van de voorrangssituatie op de kruisingen Tjalk- Hallincklaan en Tjalk-Luitgardeweg. Hierdoor moeten bestuurders op de Hallincklaan en de Luitgardeweg voortaan voorrang verlenen aan bestuurders op de Tjalk. Om de snelheid van het verkeer op de Tjalk af te remmen worden middengeleiders op de weg geplaatst. Het kruispunt Tjalk-Hallincklaan zal de gemeente verkleinen waardoor een normale T-splitsing zal ontstaan. Verder zullen er verdrijfvlakken aangebracht worden op de kruising Tjalk-Jol.

Veiligheid voetgangers

Parkeerplaatsen aan de Tjalk wil het college in de toekomst met wegenverf gaan aangeven. Doel hiervan is dat de hierdoor ontstane versmalling van de rijbaan de snelheid van de automobilisten zal remmen. Ook de bushalte bij de Bibliotheek zal van wegenverf voorzien worden. Voor de veiligheid van voetgangers zal de gemeente nabij deze plek bovendien een voetgangersoversteekplaats aanleggen

College vraagt raad om voorbereidingsbesluit voor 
bouw nieuw verenigingsgebouw in Kortenhoef

Het college van Wijdemeren vraagt de raad een voorbereidingsbesluit te nemen voor het gebied gelegen aan de Kwakel in Kortenhoef. Bedoeling is op deze plek ondermeer een nieuw multifunctioneel verenigingsgebouw te realiseren, waar verschillende verenigingen hun nieuwe onderkomen kunnen krijgen. Hiervoor dient het huidige bestemmingsplan te worden herzien.

Zolang het nieuwe bestemmingsplan onder de naam “De Kwakel” nog niet is vastgesteld, vindt het college het gewenst een voorbereidingsbesluit te nemen. Hierdoor lopen de voorbereidingen die nodig zijn om te kunnen bouwen geen onnodige vertraging op. Het voorstel van het college zal op 14 augustus a.s. behandeld worden in de commissie Ruimte & Economie en vervolgens in de raadsvergadering van 29 augustus a.s.

Loosdrecht in oktober ook aangesloten op ASDL

Bewoners in Loosdrecht met de postcode 1231 zullen in oktober 2002 aangesloten zijn op het ASDL-netwerk. ASDL is een “sneller” telefoonnetwerk dan ISDN. Veel bedrijven in Loosdrecht bleken hier behoefte aan te hebben. Enkele maanden geleden heeft de gemeente Wijdemeren bij de kabelmaatschappij aangedrongen op spoedige aansluiting op ASDL van Loosdrecht. De gemeente is dan ook verheugd dat dit in oktober gerealiseerd gaat worden. ’s-Graveland was al langer op ADSL aangesloten. Voor de kern Nederhorst den Berg met de postcode 1394 bestaan er problemen met de centrale. Het is nog niet bekend wanneer Nederhorst den Berg aangesloten zal zijn op ADSL. 


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gemeente Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...