Volgend bericht

SV 's-Graveland 1-1

's-Graveland, 20 januari 2002.

Van onze verslaggever Frans Hendriks.

's-Graveland - MSV'19 1-1(0-0). 63. Rick Burggraaff 0-1, 63. Marco Nieuwenhuis 1-1. Toeschouwers 150. Scheidsrechter van Leeuwen.

In een spannend en aantrekkelijk duel, gespeeld onder moeilijke weersomstandigheden, hebben 's-Graveland en MSV'19 de punten verdeeld. De eerste fase van de wedstrijd was voor 's-Graveland met direct al enkele zeer goede kansen. Marco Nieuwenhuis kogelde pal na het begin de bal, met wind mee, op de goal en Frans Bouwman schoot even later eveneens hard in, maar in beide gevallen hield de uitstekende doelman Spijkerman van MSV'19 zijn doel schoon. De strakke wind had veel invloed op het spel maar de spelers pasten zich vrij goed aan deze omstandigheid aan. Nadat 's-Graveland-keeper Oscar van Veen een goede redding had verricht mocht aan de andere kant MSV'19 van geluk spreken, dat een diagonaal schot van Robert Freije op de kruising terecht kwam.

In het tweede gedeelte eiste 's-Graveland het spel nog meer voor zich op. Dit resulteerde echter niet in veel échte kansen. Zoals zo vaak viel het doelpunt zelfs aan de andere kant. Het was MSV'19 dat uit een kluts scoorde (0-1). Nog in dezelfde minuut kwam na een zeer goede actie van Frans Bouwman, diens voorzet bij Marco Nieuwenhuis, die beheerst de bal in de uiterste linker benedenhoek deponeerde.
's-Graveland ging hierna tegen de nummer twee van de ranglijst zonder schroom voor de volle winst, hetgeen uiteindelijk nog tot twee doelrijpe mogelijkheden zou leiden. De eerste schoot Rob Geels van dichtbij helaas net over. In de laatste minuut was na een schitterende actie Pascal Jongsma zeer dicht bij de winnende treffer. Zijn inzet echter belandde buiten bereik van de keeper op de binnenkant van de paal. Scheidsrechter Van Leeuwen, die een uitstekende wedstrijd floot maakte vervolgens een einde aan dit spannende duel.