Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Jan de Vries in de WWW

Wijdemeren, 6 februari 2002. In de WWW staat een uitgebreid interview van Joop Glijn met Jan de Vries. Jan de Vries neemt donderdag na 40 jaar afscheid van het gemeentehuis. In een aantal functies heeft hij altijd voor de gemeente gewerkt. Hij vertelt over de verschillende Kortenhoefse en later 's-Gravelandse burgemeesters die hij heeft meegemaakt. Veel anekdotes over vroeger haalt hij in het interview aan. Hij haalde de huur wekelijks op en was parttime deurwaarder, naast bode op het gemeentehuis.

Ook assisteerde hij bij bruiloften. Daarbij ging het een keer mis toen hij het bruidspaar wel had zien binnenkomen, maar aan hun normale, wat sjofele kleding en hun hoge leeftijd niet had gezien dat dit het bruidspaar was. Ze zaten een half uur te wachten.

Aan de vorige herindeling bewaart hij geen goede herinneringen, toen Kortenhoef met 's-Graveland en Ankeveen werd samengevoegd. Van de ene op de andere dag was die een feit. Uit pesterij had 's-Graveland zelfs op de dag van de samenvoeging voortijdig de telefoon in Kortenhoef laten afsluiten. Voor Jan was er geen enkele opvang geregeld toen hij zich meldde bij het nieuwe gemeentehuis.

Donderdag 7 februari om 16.00 kunt u zelf afscheid van Jan en Ali nemen in het gemeentehuis van 's-Graveland.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...