Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Dringen bij Smidsbrug

's-Graveland, 4 februari 2002. 's Morgens in de spits is het altijd dringen op het kruispunt Kerklaan, Emmaweg, Koninginneweg. De file op de Kerklaan wil zo snel mogelijk gebruik maken van het groen van de stoplichten bij de Simdsbrug. De automobilisten op de Emmaweg staan zich te verbijten omdat die van de Kerklaan ze er niet tussen laten. Een enkeling brengt het geduld niet op en neemt zijn voorrang met alle gevolgen van dien. En die van de Koninginneweg hebben bijna helemaal geen kans om er tussen te komen. Zeker nu de Koninginneweg bij de Klapbrug al geruime tijd is afgesloten, waardoor de andere kant op "sluipen" ook niet mogelijk is. De heer Tim de Groot van de Koninginneweg stuurde een ingezonden brief over de situatie.


Probeer hier maar eens over te steken en linksaf te slaan....
(En dit is nog maar zondagavond om 17.30.)

Geachte heer/mevrouw,

Sinds de verkeerslichten op de hoek Kerklaan/Koninginneweg van de straat zijn gehaald is de verkeerssituatie op dit punt, in mijn beleving, niet veilig meer.

Door de grote verkeersdrukte op de Kerklaan, krijgen mensen die van de Koninginneweg of de Emmaweg af komen niet meer de kans om vanuit de Koninginneweg linksom richting Hilversum te gaan. Voor de Emmaweg geldt hetzelfde, maar dan de andere kant op. 

Blijkbaar geldt de regel ''Heer in het verkeer'' niet meer. De mensen gunnen het elkaar niet om eerst de een en dan de ander voor te laten gaan. Ik heb dit zelf recentelijk nog meegemaakt. Ik probeerde al geruime tijd vanaf de Koninginneweg de brug over naar Hilversum te gaan. Niemand was genegen mij ertussen te laten, terwijl ik toch duidelijk de aandacht probeerde te trekken. Toen ik uit wanhoop maar mijn auto langzaam de weg opreed, was men nog zo beleefd om mij af te snijden zodat er gevaarlijke situaties ontstonden die gemakkelijk tot ongelukken hadden kunnen leiden. Wellicht niet aan mijn auto, want dat is maar blikschade, maar stel je voor dat er een klein kind of ouder persoon had gelopen.

En zo zijn er vele voorbeelden. Dit voorbeeld illustreert dat mensen zelf niet meer in staat zijn om dit soort problematieken of hoffelijke wijze op te lossen. Ik denk dat de gemeente hierin haar verantwoordelijkheid moet nemen (en wellicht gebeurt dit al, maar heb ik er geen weet van) door de verkeerssituatie rondom dit punt grondig aan te pakken.

Met vriendelijke groet,

Tim de Groot


Reacties

Het Wijdemeerse weer: 9 graden, harde wind, flinke regenbuien
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...