Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Harrie Kuijten bij KadD

Kortenhoef, 24 februari 2002. De Stichting Kunst aan de Dijk is zich aan het voorbereiden op de zomertentoonstelling die van 27 mei tot en met 8 juni in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk gehouden zal worden. Onderstaand persbericht en de website vertelt u er meer over.

Harrie Kuijten in Kortenhoef,
schilder (1883 - 1952)

De Stichting Kunst aan de Dijk presenteert een overzichtstentoonstelling van schilderijen van de kunstenaar Harrie Kuijten (1883 - 1952) in het Oude Kerkje van Kortenhoef aan de Kortenhoefsedijk.

Harrie Kuijten

Reizen was zijn lust en zijn leven. Al jong vertrok Kuijten naar Antwerpen om model te schilderen aan de Academie. 
Parijs, Londen, Wenen, Budapest, Scandinavië, Schotland en Marokko waren reisdoelen waar hij nieuwe indrukken opdeed die hij in schetsboeken vastlegde en in schilderijen verwerkte. 
'Thuis' ontbrak het hem evenmin aan motieven. In Amsterdam, in Groet en in Kortenhoef - waar hij 's zomers een schildersatelier deelde met Colnot - maakte hij prachtige portretten van zijn vrouw en familieleden. Dicht bij huis schilderde hij intieme tuinscènes met verpozende figuren. Ook het duin- en polderlandschap in alle jaargetijden, de kaas- en veemarkten en het strandleven gaf hij weer in levendige, vlot geschilderde en zonnige schilderijen.
Archiefmateriaal met o.a. familie-albums, brieven, krantenknipsels en originele documenten, maakt het beeld van deze kunstenaar compleet.

Kortenhoef

Met deze tentoonstelling zet de Stichting Kunst aan de Dijk haar traditie voort door werk te presenteren van 20ste-eeuwse Nederlandse, figuratieve schilders en toont zij veel bruiklenen uit particulier bezit.
Het is bovendien bijzonder dat Kuijten gedurende enkele jaren 's zomers in het dorp Kortenhoef verbleef en er schilderde. Zo zijn er enkele fraaie schilderijen te zien o.a. van de Stichting Kunstbezit 's Graveland, die getuigen van het door kunstenaars geliefde landschap rond Kortenhoef.

Informatie

Tentoonstelling van 27 mei t/m. 8 juni 2002 in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk te Kortenhoef. 
Iedere dag geopend van 10.00 tot 21.00 uur; zondag gesloten!
Toegangsprijs:6,50 euro.
Op afspraak: groepsrondleidingen, interviews, beeldmateriaal. 
Stichting Kunst aan de Dijk
Postbus 100, 1243 ZJ 's-Graveland.
Email: kunstaandedijk@kortenhoef.nl
Website: www.kortenhoef.nl/kunstaandedijk 
Bij de tentoonstelling verschijnt een beknopte geïllustreerde catalogus.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Redelijk weer, half bewolkt, droog, 7 graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...