Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Loket zaait tweespalt

Wijdemeren, 14 februari 2002. In de Gooi en op de website schrijft Nico Postma vanavond over de gedeeltelijke sluiting van de loketten in Loosdrecht en Nederhorst den Berg onder de kop "Coalitie Wijdemeren breekt al belofte".

Uit het stuk blijkt dat Dorpsbelangen kwaad is op de coalitiegenoten PvdA en CDA omdat deze akkoord gaan met de plannen van PvdA wethouder Ties Hagen om de openstelling van burgerzaken in de beide kernen te beperken. Fractievoorzitter René Voigt zegt in het artikel verbijsterd te zijn over de opstelling van de coalitiepartners, temeer omdat daarover geen coalitieoverleg vooraf is geweest.

Binnen het college heeft wethouder Yvonne Siemons (DB) tegen de plannen gestemd. Tegen Nico Postma zegt zij dat het haar zeer aan het hart gaat en dat ze er niet gelukkig mee is. "Dankzij mijn inbreng blijft het frontoffice (loket red.) nog twee ochtenden open." De andere DB wethouder, Co de Kloet ziet het anders. Hij vindt het collegeprogramma geen bijbel, temeer omdat men toen nog niet wist wat men nu weet. Ook de afstand naar 's-Graveland vindt hij geen probleem. Toen Loosdrecht de vestiging aan het Lindeplein ging bouwen voor het loket heeft hij nog gewaarschuwd.

Ties Hagen de verantwoordelijke PvdA wethouder ziet dat hij afwijkt van het door hem zelf geschreven collegeprogramma, maar hij wist toen nog niet dat het personeelstekort hem tot dit besluit zou dwingen.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Heldere zonnige, maar koude dag. 4 graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...