Vorig bericht

Home

Volgend bericht


VVD: bouwen NdB

Wijdemeren, 17 december 2002. De VVD heeft plannen gemaakt om te bouwen in Nederhorst den Berg. Aanstaande donderdag zal de VVD in de gemeenteraad een discussiestuk presenteren waarin de bouwplannen worden toegelicht. De documenten zijn ook te vinden op de website van de VVD ( www.vvdwijdemeren.nl ).

Het voorstel van de VVD behelst de bouw van 250 woningen, verplaatsen van de sportvelden, sporthal De Blijk en de brandweerkazerne en tenslotte nieuwbouw van de Meester Kremerschool.

De plannen vertonen enige gelijkenis met het gebouwenplan zoals dat al enige jaren in uitvoering is in 's-Graveland. Ook in deze plannen wordt bijvoorbeeld voorzien in een multifunctionele ruimte voor de verenigingen. Boven de school zijn appartementen gedacht, vergelijkbaar met de plannen voor de Antoniusschool in Kortenhoef.


Els van Hall

Els van Hall, voorzitter van de plaatselijke VVD fractie, beschouwt de plannen als een aanzet tot een structuurvisie op woningbouw in Nederhorst. Wethouder Wim Neef is het met de VVD eens dat Nederhorst den Berg de enige plek is waar op grotere schaal gebouwd zou kunnen worden. Omdat het CDA in de verkiezingscampagne nu juist heeft gezegd dat sporthal De Blijk moet blijven staan ten behoeve van de scholen, kan dit een probleem opleveren. Verder koerst het college voor de Kremerschool juist op renovatie in plaats van nieuwbouw. Niettemin is de wethouder zeer positief over de plannen van de VVD, zeker gezien op langere termijn.

Hieronder de links naar de VVD-documenten. (In MS-word fromaat.)

Brief aan het College van B&W inzake nieuwbouw in Nederhorst den Berg

Aanzet van de VVD voor een structuurplan voor Nederhorst den Berg

Woningbouw in Nederhorst den Berg


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Donker, grijs, droog, 3 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Plassennet, Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...