Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Familie Kemp stopt

Kortenhoef, 8 december 2002. Ben en Ria Kemp stoppen op 14 december met hun kaasboerderij aan De Kwakel in Kortenhoef.

De kaasboerderij van Kemp is al veertig jaar een begrip in het dorp. Ben Kemp genoot ook bekendheid als fractievoorzitter van het CDA in de raad van 's-Graveland, een functie die hij vele jaren vervulde tot maart 1994. In 1994 werd hij geridderd.

Nico Postma sprak Ben en Ria Kemp aan de keukentafel, hetgeen een zeer uitgebreid interview opleverde met een grote foto van Ria achter de kazen.

Er zijn enkele oorzaken aan te wijzen voor het stoppen, naast het feit dat Ben en Ria meer tijd aan hun zes kleinkinderen willen gaan besteden en hun dochter in Schotland wat vaker bezoeken.

Omdat de consument veeleisender wordt zal de kaasboerderij bijvoorbeeld moeten investeren in kleinere verpakkingen van yoghurt. Ook worden de kwaliteitseisen die aan de productie gesteld worden steeds hoger. En dat kwaliteitsonderzoek kost geld dat met een beperkte omzet terugverdiend moet worden.

Voor de boerderij bijna twee jaar geleden in de nacht van 23 op 24 januari 2001 door een brand getroffen werd, waarbij een schuur in vlammen opging, werden er in die schuur gezelschappen ontvangen die per bus kwamen. De schuur is nadien niet meer opgebouwd.

De verse melk zal na 14 december naar Campina gaan voor bewerking. Ria, die de winkel bestierde, zal de gezelligheid die ze daaraan beleefde missen, evenals het plezier dat bezoekers beleefden aan een bezoek aan de dieren in de stal of de lammetjes op de boerderij. 


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Koud, gure oostenwind, min 2 graden, 's nachts matige vorst. IJs op komst!!!
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...