Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Korte berichten

Wijdemeren, 3 april 2002. Op de website van de Gooi- en Eemlander valt Loenen al onder Wijdemeren. Wie klikt op het bericht "Gemeentelijke Lasten stijgen" onder het kopje Wijdemeren, die krijgt een stuk over de stijging van de lasten in.... Loenen aan de Vecht. Een vooruitziende blik? De invloed van invallend burgemeester Jos Gieskens? Wie weet...

De IJsclub van Nederhorst den Berg heeft haar honderdjarig bestaan gevierd. De club heeft het pedikaat koninklijk gekregen. Klinkt anders: "De Koninklijke IJsclub Nederhorst den Berg."

In de Gooi en op de website het verhaal van Wendy Ligtvoet uit Nederhorst den Berg. Ze kocht een woning met een stal. Van de gemeente mocht ze pony's met een koets houden. De buren protesteerden en gingen naar de rechter. Die gaf de buren gelijk. De pony's en de koets gingen weg. Wendy ging door met de strijd, overigens zonder haar rechtsbijstandsverzekeraar die er geen brood in zag. En ze won bij de Raad van State. Maar de dieren zijn inmiddels weg....

Ook Ankeveen kent een rijk verenigingsleven. Paulien Ruitenbeek portretteert ASV Handbal in een groot artikel in de Gooi. De club bestaan vijftig jaar. Godewijn Aldershoff is trots op zijn club. Hij vertelt over "zusjes" die al dertig jaar lid zijn. Vroeger droegen zij een broekrok tot de knie, want bij de overwegend katholieke club was dat toen zo. Nu doet de club veel naast de kernactiviteit. Spellendagen en schooltoernooien voor de jeugd en uitjes voor de ouderen. Op 20 april wordt het jubileumfeest gehouden.

...

Op 21 april wordt door Stichting Kunst aan de Dijk een literaire avond georganiseerd met Elsbeth Etty en Jessica Durlacher. Etty geeft een inleiding, waarna Durlacher vertelt over de liefde. Aansluitend zal Etty Durlacher interviewen. Meer hierover op de website van de Stichting.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...