Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Kort nieuws

Wijdemeren, 12 april 2002.

Postkantoor NdB

Het postkantoor van Nederhorst den Berg blijft voorlopig nog open. Wethouder Yvonne Siemons (DB) liet in de G&E weten dat het waarschijnlijk tot 1 januari open blijft. Daarna komt het mogelijk in de winkel van AH aan de Voorstraat.

Snelheidscontrole

Op het Noordereinde in 's-Graveland werd woensdag op snelheid gecontroleerd. Eén op de tien automobilisten reed te hard.

Doets tegen Wijdemeren

Afgelopen woensdag schreef Nico Postma een groot artikel met foto over Adriaan Doets (66) boer en lid van Dorpsbelangen te Loosdrecht. Hij is ongelukkig met de samenvoeging. De stijging van de OZB met 36% zit hem dwars. Ook vindt hij dat Loosdrecht is samengegaan met een hele andere bevolkingsgroep. Loosdrecht is in zijn ogen de rijke bruid waar 's-Graveland en Nederhorst den Berg ontzettend blij mee zijn. Over 's-Graveland zegt hij dat men daar de armoe gekend heeft. Dat verklaart volgens hem dat men daarom in 's-Graveland niet op het geld let. 's-Gravelanders discussiëren ruwer en lomper, terwijl Loosdrechters kritischer en feller zijn, vindt hij. Een verklaring daarvoor heeft hij ook. In Loosdrecht is men jarenlang door het college in het ootje genomen. In 's-Graveland kennen ze dat niet.

Co: "Meisje Siemons"


Yvonne Siemons
DB (Loosdrecht)
(kritisch en fel?)

Co de Kloet
DB ('s-Graveland)
(ruw en lomp?)

In het regiokatern staat ook een uitgebreid artikel van Nico Postma over het feit dat de wittebroodsweken en de euforie van het frisse nieuwe Wijdemeren een beetje voorbij gaan. Over de OZB en over de loketten van burgerzaken. Yvonne Siemons (DB Loosdrecht) die niet echt gelukkig is met het duale stelsel. Ze is met een grote meerderheid gekozen, maar nu mag ze als wethouder niet meer meestemmen. Erger nog, de raad vergaderde over de nieuwe burgemeester zonder het college. Dat had ze zich wat anders voorgesteld. Co de Kloet wethouder voor Dorpsbelangen 's-Graveland vindt het nu nog aangenaam en vriendelijk, zelfs een beetje saai. Een typische Co uitspraak ontbreekt niet in het artikel. "Echte aanvaringen heb ik nog niet gehad, ook niet in het college, hoewel het me niet zou verbazen als er later nog conflicten zullen ontstaan als meisje Siemons bijvoorbeeld helemaal is ingewerkt."

ET in Kortenhoef

De Nederlandse stem van ET ("phone home") blijkt in Kortenhoef te wonen schrijft Nico Postma vandaag op de voorpagina van de G&E. Bob van der Houven uit Kortenhoef deed twintig jaar geleden, toen de film verscheen het stemmetje al. Nu heeft hij ET ingesproken voor de Nederlandse nasynchronisatie.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: droog, harde koude wind, 8  graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...