... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Overhangend groen

Kortenhoef, 27 september 2001. Een jaarlijks weerkerend fenomeen is de strenge brief van de gemeente 's-Graveland, waarin de bewoners gemaand wordt om het overhangend groen te snoeien. In de brief staat altijd dat als de bewoner het niet snel doet, dat dan de gemeente het varkentje zal wassen en de rekening naar de bewoner sturen. Niet zo vriendelijk van toon dus.

Soms is die brief terecht in de bus gestopt omdat de doorgang versperd wordt of omdat lantaarnpalen geheel door het groen verborgen zijn. Maar het komt ook voor dat de bewoner die zo'n strenge brief van de gemeente heeft ontvangen zich vertwijfeld afvraagt wat er mis is met zijn groen. In ieder geval is het een brief die in deze tijd van het jaar altijd uitvoerig wordt besproken en bekritiseerd op verjaardagsfeestjes en andere gelegenheden waar inwoners van 's-Graveland elkaar ontmoeten.

In de G&E schrijft Nico Postma vanavond een stuk waarin Joke van Hassel, wonend aan de Fuikestee, haar beklag doet over de brief. De tuin van Joke en Rien van Hassel is hun lust en hun leven. Zij maaien, knippen en snoeien dat het een lieve lust is. Aan de straatzijde hangt een struik over de bielzen om die enigszins aan het gezicht te onttrekken. Bij het artikel staat een foto van Joke en de omstreden overhangende klimop.

De gemeente schrijft dat het overhangende groen verwijderd moet worden omdat het schade en hinder veroorzaakt. Joke van Hassel is van mening dat het groen de straat verfraait. Nico Postma neemt de proef op de som. Als hij loopt waar het groen van Joke van Hassel veertig centimeter overhangt, dan stoot hij zijn hoofd. Aan een tak van de berk die door de gemeente gesnoeid had moeten worden.

Joke van Hassel constateert in het artikel dat de gemeente een splinter bij haar ziet, waar de gemeente zelf een balk in het oog heeft vanwege het zwerfvuil, het onkruid en het achterstallig onderhoud aan het gemeentegroen.

Nico past hoor en wederhoor toe. Hij belt de heer Peters van de gemeente, die nors reageert op het verhaal. Ook zijn chef, de heer Hekkenberg, staat Nico geïrriteerd te woord. Wethouder Wim Neef toont wel begrip voor de situatie en zal zich snel in deze kwestie verdiepen.


Het Wijdemeerse weer: mooi najaarsweer, 16 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...