Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Ankeveen: Purperreiger

Ankeveen, 28 november 2001. In de Metro (de gratis treinkrant) (voor als die wel rijdt) (vandaag niet vanwege een botsing op Amsterdam CS) stond een bericht over de purperreiger die terug is in Ankeveen.

Purperreigers in Ankeveen

Natuurmonumenten heeft bekend gemaakt dat er in het Naardermeer een stijging van het aantal broedparen van de purperreiger is waargenomen. Naast het Naardermeer verkiest deze vogel inmiddels ook Ankeveen als gebied om te vertoeven. In 2000 waren er nog helemaal geen broedparen maar dit jaar zijn er al acht paren waargenomen. De reden dat de purperreiger sinds dit jaar in Ankeveen is gekomen is volgens het persbericht de gunstige voedselsituatie in de aangrenzende bufferzone. Doordat het gebied rond Ankeveen en het Naardermeer een uitstekend fourageergebied blijkt te zijn
gedijen ook de grote zilverreiger en andere vogelsoorten goed in dit gebied.

De stijging van het aantal broedparen is van belang omdat de purperreiger een zeldzame moerasvogel is die leeft van vis en kikkers aldus het persbericht. Nadat het aantal broedparen in het begin van de jaren negentig heel sterk was teruggelopen tot ongeveer 221 stuks, zijn er inmiddels ongeveer 450 broedparen in Nederland.

U kunt het bericht op de website van Natuurmonumenten nalezen als u daar op de link persbericht klikt.


Het Wijdemeerse weer: Wisselend bewolkt met hevige buien en bliksem. 7 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...