Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Wim van Oudheusden tegen lawaai

Loosdrecht, 15 november 2001. Wim van Oudheusden, tot 1 januari fractievoorzitter van de PvdA in Loosdrecht, heeft al enige tijd geleden de strijd aangebonden met het vliegtuiglawaai boven onze dorpen. Vanavond staat er een groot artikel van Caroline van der Plas in de Gooi- en Eemlander met een foto van Wim die door het raam de lucht in kijkt.

Hij heeft een kaartenactie gestart om Minister Netelenbos te bewegen de zogenaamde motie Stellingwerf uit te voeren die in mei 2000 door de kamer werd aangenomen. In de motie wordt bepaald dat het vliegverkeer op 20 kilometer afstand van Schiphol niet lager mag vliegen dan 1 kilometer. En dat gebeurt nu niet.

Het verdwijnen van de luchtmachtbasis Soesterberg en het verleggen van aanvliegroutes heeft de geluidshinder sterk doen toenemen.  Wim van Oudheusden heeft inmiddels al 100 steunbetuigingen ontvangen, maar dat moeten er meer worden voordat de actie eind van het jaar eindigt.

Hij ergert zich eraan dat de Minister niet heeft gezegd de motie niet uit te voeren, maar hem ook niet uitvoert. Drie bondgenoten van gewicht heeft hij om zich heen verzameld, gedeputeerden uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht strijden ook al lang tegen het vliegtuiglawaai. Hun strijd maakte dat de motie Stellingwerf er kwam.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...