--- ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Doorgaande wegen. Nee

's-Graveland, 10 november 2001. Een ambtelijke werkgroep van het Gewest Gooi- en Vechtstreek bedacht onlangs dat het Noorder- en Zuidereinde in 's-Graveland naast enkele andere wegen in de regio de status van doorgaande weg moet krijgen. Afgelopen donderdag spraken de wethouders over de plannen. Volgens de Gooi van gisteren lijken de plannen nu al gestrand. Diverse wethouders, waaronder Wim Neef uit 's-Graveland, vonden de plannen helemaal niets. Wim Neef sprak zelfs het "onaanvaardbaar" uit over de voorstellen.

In het stuk komt een wel zeer merkwaardige zinsnede voor uit de mond van wethouder Heerschop van Hilversum. Zij ziet het Noorder- en Zuidereinde als een belangrijk alternatief voor de problemen op de Hilversumse binnenring. Merkwaardig voor wie de geschiedenis een beetje kent. Ooit was er een prachtige verbinding tussen Hilversum en Bussum over de Bussumergrintweg. Omdat de luxe villawijk Trompenburg het een beetje erg druk vond worden, besloot het toenmalige gemeentebestuur onder druk van de villabewoners die verbinding bij de Krugerbocht af te sluiten. Het gevolg was dat het veel drukker werd op het Noorder- en Zuidereinde. Daartegen heeft 's-Graveland altijd geprotesteerd. Tevergeefs.

Diezelfde Bussumergrintweg ligt er nog steeds doodstil bij. Mevrouw Heerschop vindt echter nog steeds dat het Hilversumse verkeer maar door 's-Graveland verwerkt moet worden. Ideetje om nog eens naar die Krugerbocht te kijken wellicht? Red.


Het Wijdemeerse weer: Wisselend bewolkt, koude wind, droog, 7 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...