... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Sirene 't Hoen

's-Graveland, 28 maart 2001. Op de voorpagina van de Gooi- en Eemlander was gisteren een foto te zien van VVD raadslid en voormalig wethouder Dick 't Hoen. De kop luidde:

Luchtalarm voor het boerenleed
Luidruchtige oproep aan Brinkhorst om enten toe te staan

Wat was het geval? Kort voor tienen klonk eergisteravond luchtalarm door het Spanderswoud. Verslaggever Ed Brouwer schrijft: "Een beetje schaapachtig staat VVD-raadslid Dick 't Hoen in zijn voortuin te grijnzen om zijn ludieke actie. Minister Brinkhorst heeft in oorlogstermen gesproken over de mkz-crisis en bij oorlog hoort luchtalarm, vindt 't Hoen. Vandaar de avondlijke herrie die naar hij hoopt tot ver in Kortenhoef te horen is."

't Hoen is zelf geen boer, maar bloemenhandelaar, hooguit hobbyboer. De Gooi- en Eemlander: "De naar zijn optrekje te oordelen succesvolle bloemenhandelaar heeft achter zijn bungalow een stal met een paar heideschapen en wat geitjes. Sinds gistermiddag ook twee lammetjes..."


De plek aan de Oude Meentweg waar het lawaai vandaan kwam...

't Hoen wil dat Brinkhorst enten van het vee toe staat. De buren, die wel boeren zijn, komen op de herrie af. Dirk van de Broek, Henk Brouwer en diens vader Jaap Brouwer voegen zich bij hem. 't Hoen heeft de sirene ooit uit een vuilniscontainer van de gemeente gevist.

't Hoen had verwacht dat de politie op het kabaal af zou komen, maar dat gebeurt niet. De mannen zijn allen voor het enten van de dieren. Jaap Brouwer vindt het verschrikkelijk dat zijn schapen op het land liggen te lammeren. "Dit is toch eigenlijk moord op die dieren?"

Naar verluid heeft het verhaal toch een staartje gekregen. Men zegt dat 't Hoen vandaag alsnog een proces verbaal heeft gekregen voor zijn lawaaiige actie.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...