... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht



VVD Loosdrecht

Het ongelooflijke verhaal van Dorpsbelangen Loosdrecht in de Gooi- en Eemlander, heeft mij de kennis van de club omtrent de herindeling in twijfel doen trekken. Het is niet moeilijk om achteraf altijd maar kritiek te hebben op besluiten van de raad. Het gaat vaak om processen van jaren. Alle ambtenaren hebben hun best gedaan er alles uit te halen wat maar mogelijk was. Ook naar de burgers toe; deze zijn middels inspraakavonden geïnformeerd, ook in samenwerking met Gedeputeerde Staten Utrecht in Ottenhome.

Waar waren toen die massa tegenstanders? Of waren het alleen maar die tweehonderd mensen die nu weer naar boven zijn gehaald?

Over burgemeester en wethouders kunnen we kort zijn: het zijn zeer deskundige mensen, niet volgzaam, maar samenwerkend met alle ambtenaren om zo goed afgewogen standpunten voor de gemeenteraad neer te leggen. De voorzitter van de raad is kort maar krachtig en weet waar hij over spreekt. Als dat dominant is?

Dorpsbelangen weet echt niet waar ze over spreken. Waarom burgers onrustig maken over de volgens hen slechte bereikbaarheid van het gemeentehuis in 's-Graveland? Op het Lindeplein kunnen alle burgers terecht, voor alles wat nodig is. Paspoorten, uittreksels, bouwvergunningen, niemand hoeft naar 's-Graveland!

Het is makkelijk om op de burger te spelen en zo proberen zieltjes te winnen. Ze moeten het straks (eventueel) in de gemeenteraad Wijdemeren nog maar eens waarmaken wat zij willen. Wij hopen dat Dorpsbelangen Loosdrecht meer realiteit laat zien in het vervolg en niet alleen maar fantasie. Dat de zittende raad niet meedoet met de gemeente Wijdemeren is tevens fantasie. Het ziet er naar uit dat volgens mij meer dan de helft van de huidige gemeenteraad zich kandidaat gaat stellen. De kennis van Loosdrecht blijft dus aanwezig. En met deze kennis (!) kunnen wij wellicht in de gemeenteraad Wijdemeren goede collega's zijn in een nieuwe gemeenteraad?!



Ruud Buijs
Raadslid VVD Loosdrecht


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...