... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Dorpsbelangen.nl

Wijdemeren, 14 maart 2001. In de Gooi- en Eemlander stond vandaag zowel op de voorpagina als in het regiokatern een stuk over de site www.leefbaarhilversum.nl onder de kop:

Leefbaar Hilversum eist domeinnaam website op

Wat blijkt? Het domein is geregistreerd door de Hilversummer Wilbert de Vries. Jan Nagel, fractievoorzitter van Leefbaar Hilversum eist het domein op, want die partij wil een website starten.

Plassennet heeft even gecheckt hoe één en ander zit en kwam tot de volgende conclusies:

www.leefbaarhilversum.nl is geregistreerd door de firma 112TV in de Hazenstraat 58 in Hilversum. Het administratieve contact (de aanvrager) is W. de Vries.

Maar wij hebben meer gevonden. Er bestaat ook een domein www.leefbaar-hilversum.nl . Dat domein is geregistreerd door Erik Rezelman van Rezelman Nieuwe Media gevestigd op de Bos en Lommerweg 107 in Amsterdam. Op dat webadres is een egaal gele page te vinden met alleen de tekst "leefbaar-hilversum.nl" zonder enige toelichting of link. Niet erg spannend dus.

Jan Nagel zegt in het stuk in de G&E ervan overtuigd te zijn dat het hier een politieke actie betreft van Iede de Vries, fractie-assistent van GroenLinks en de vader van Wilbert. Hij drukt zich nog sterker uit. Jan Nagel vindt dit een typische Iede de Vries actie. (Iede de Vries is adviseur en promotor van de Afdeling Wijdemeren van GroenLinks volgens de Gooi- en Eemlander van 15 januari.)

Ook TV NoordHolland besteedde in haar journaal van vanavond aandacht aan het conflict. Wilbert zei dat de naam leefbaarhilversum.nl bij uitstek geschikt was om bijvoorbeeld routeinformatie over Hilversum te verstrekken. Jan Nagel vond dat de site zich negatief uitliet over Leefbaar Hilversum en kondigde stappen aan.


Wilbert de Vries

Jan Nagel

Zoon Wilbert zegt in het artikel dat Leefbaar Hilversum inderdaad niet zijn partij is, maar ontkent ook iedere betrokkenheid bij GroenLinks. Uit het artikel blijkt dat op de betreffende site artikelen worden geplaatst die het beleid van Leefbaar Hilversum ter discussie stellen. Voor Jan Nagel reden om te dreigen De Vries voor de rechter te slepen. "En dat winnen we. Het is toch onze naam?!" :aldus Nagel.

Nieuwsgierig geworden, zochten wij bij de domeinregistratie op of www.dorpsbelangen.nl  al bestaat. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn. Het domein is geregistreerd door de Vereniging Dorpsbelangen Hattemerbroek, Oude Weg 8 a, 8094 PR in Hattemerbroek.

Op de site staat:

De Vereniging Dorpsbelangen behartigt de belangen van haar leden in het bijzonder en van het dorp Hattemerbroek in het algemeen zowel naar de gemeente alsook andere overheden.
Daarnaast maakt zij zich sterk voor het ontplooien van jeugdactiviteiten.

Toen we toch bezig waren, hebben we uit nostalgische overwegingen ook nog even gekeken bij www.algemeenbelang.nl.

Dat blijkt de site van een Groningse Uitvaartverzorger te zijn.

En www.algemeen-belang.nl is de site van de woningbouwvereniging Algemeen Belang uit Hendrik Ido Ambacht.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...