... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Stram BMOL

's-Graveland, 10 maart 2001. De Gooi- en Eemlander brengt vandaag op de voorpagina een bericht over BMOL.

Korps BMOL te oud om te marcheren

Onder deze kop staat een artikel waarin het Oranjecomité 's-Graveland/Kortenhoef zich beklaagt over het feit dat muziekvereniging BMOL niet meer mee wil lopen in de lampionoptocht die ieder jaar aan het eind van Koninginnedag wordt gehouden.

BMOL wil wel zittend spelen bij de start van de optocht, maar dat vindt het Comité niet voldoende.

Het Oranjecomité heeft zich in een brief aan de gemeente beklaagd over het gebrek aan medewerking van BMOL. Daarover is Hennie de Winter van BMOL weer boos. "Onze leden zijn te oud om nog mee te kunnen lopen en we zijn ook geen fanfare, maar een harmonie."

Voorzitter Hans Bos van BMOL geeft een nadere toelichting. "Tijden veranderen. Tijdens een ledenvergadering hebben we besloten niet meer te marcheren. De vereniging is veranderd naar een concertorkest, daar hoort geen marcheren bij."

Fred Houthuijzen van het Oranjecomité schreef in zijn brief aan het gemeentebestuur dat een optocht zonder muziek geen optocht is.

Verderop in het stukje blijkt dat ook andere organisaties ontevreden zijn over BMOL. Marianne Loenen van de St. Nicolaasintocht is ook niet blij met BMOL. "Wat ons betreft hoeven ze niet meer te spelen bij de intocht. Ze doen altijd zo moeilijk. Twee jaar geleden wilden ze niet spelen omdat het te koud was. Ze hebben gewoon een verkeerde mentaliteit."

Op de AROS werd het bericht in de Gooi- en Eemlander wat gerelativeerd. Een  woordvoerder van BMOL vertelde dat de ouderen inderdaad niet meer kunnen marcheren vanwege hun leeftijd , maar dat BMOL ook zeer veel jonge leden heeft. Die jonge leden willen niet meer marcheren. Hij beschreef hoe het muziekkorps vroeg op Koninginnedag door de straten loopt, een enkeling dan de gordijnen openschuift en ontstemd is dat zijn ochtendrust verstoord wordt door het korps. Niet echt een dankbare taak dus.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...