... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Herindeling Hamerstuk

Wijdemeren, 18 mei 2001. Nico Postma schrijft vanavond in de Gooi- en Eemlander dat op 29 mei aanstaande de herindeling door de Eerste Kamer behandeld zal worden. Die informatie haalde hij van de website van de Eerste Kamer. Geen van de Senatoren wenste het woord of stemming, noch wilde iemand nog enige vragen stellen. Daarom zal Minister de Vries ook niet bij de behandeling in de Kamer aanwezig zijn.

Alleen GroenLinks heeft in de schriftelijke voorbereiding vragen gesteld over het feit dat het Gemeentehuis van de nieuwe Gemeente in 's-Graveland komt en er geen direct openbaar vervoer van Loosdrecht beschikbaar is. De Minister verwees in zijn antwoord naar het feit dat men in een half uur via Hilversum in 's-Graveland kan zijn. Bovendien wees hij op de komst van de Openbaar Vervoer Taxi Noord-Holland die mensen naar de plaats van bestemming zal vervoeren.

Ook stelde hij dat er loketten in Nederhorst en Loosdrecht komen. Tenslotte antwoordde hij dat ook Wijdemeren gebruik gaat maken van de electronische snelweg voor dienstverlening.

Er rest na deze "behandeling" in de Eerste Kamer nog één stap in het herindelinsproces, de publicatie van de Wetswijziging in het Staatsblad. Op dat moment is de komende herindeling een voldongen feit.

Hieronder de tekst zoals die te vinden is op de site van de Eerste Kamer:

Samenvoeging gemeenten 's-Graveland, Nederhorst den Berg en Loosdrecht, en wijziging grens provincies Noord-Holland en Utrecht (27.255)

Dit wetsvoorstel betreft de vrijwillige samenvoeging van de gemeenten 's-Graveland, Nederhorst den Berg en Loosdrecht tot de nieuwe gemeente Wijdemeren, die ruim 23.000 inwoners zal tellen.

Omdat de eerste twee gemeenten in de provincie Noord-Holland liggen en de derde gemeente in de provincie Utrecht, wijzigt met deze samenvoeging tevens het grensbeloop tussen deze provincies. De nieuwe gemeente komt te liggen in de provincie Noord-Holland.

Het voorstel is op 20 februari 2001 met algemene stemmen aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste-Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat heeft op 3 mei 2001 de nota naar aanleiding van het verslag ontvangen. Het voorstel wordt op 29 mei 2001 als hamerstuk afgedaan.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...