Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Krakeelakker: Grote tegel

Kortenhoef, 29 juni 2001. Nico Postma schrijft vandaag een stuk over de Krakeelakker. Het blijkt dat jachthaven de Krakeelakker, waarvan Dorpsbelangenraadslid Henk de Kloet samen met zijn broer Bert eigenaar van is, afgelopen week een bouwstop van de Gemeente opgelegd heeft gekregen. Er was begonnen met de bouw van een schuur zonder dat men daarvoor de benodigde bouwvergunning had.

Buurtbewoners waarschuwden de Gemeente die constateerde dat de Krakeelakker een betonnen fundering voor een schuur van zes bij zeven meter gestort had. Het gevolg was dat de Gemeente het bedrijf een bouwstop oplegde.

Henk de Kloet maakt bezwaar tegen de bouwstop. Hij wordt een beetje moe van alle aandacht die hun bedrijf krijgt. Hij vindt het spijkers op laag water zoeken, want de bouwvergunning was al onderweg. "Beschouw het als een hele grote tegel tussen de andere steentjes van de nieuwe bestrating. Als er eerst bestraat was en daarna beton gestort, dan was de bestrating weer kapot gereden."

Nadja Jungmann, raadslid voor D66, ziet de zaak geheel anders. Zij heeft dan ook een interpellatie aangevraagd in de Gemeenteraad van vandaag. "Hij is raadslid met een voorbeeldfunctie en dan ga je niet bouwen zonder bouwvergunning. Hij weet precies wat wel en wat niet mag."

Wethouder Co de Kloet reageert laconiek, "Ik geloof best dat Henk binnenkort zijn vergunning krijgt, maar je hoort je net als iedereen netjes volgens de regels te gedragen. Hij is notabene raadslid van een partij die in de coalitie zit. Net als in Volendam heerst in deze kleine gemeente een cultuur van 'zo regelen we dat nu eenmaal.' "

Over de opmerking van Henk de Kloet dat het gestorte fundament om een grote tegel in de bestrating gaat zegt Jungmann. "Straks zet hij er muren omheen en noemt hij het een ommuurde tuin."


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...