--- ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Melkert vlamt in Kortenhoef

Wijdemeren, 27 juni 2001. Gisteravond vond de afdelingsvergadering van de PvdA Wijdemeren plaats. Zoals eerder gemeld trad Ad Melkert daar op om de afdeling een steuntje in de rug te geven.

Het gevolg was dat Dorpshuis de Dobber in Nova zichtbaar werd en dat de Gooi- en Eemlander twee artikelen aan de gebeurtenis wijdde.

Op de bladzijde Binnenland van de G&E werd gemeld dat Melkert de VVD vanuit Kortenhoef kapittelde over de zorg, het onderwijs, privatisering, etc. Hij noemde de VVD "de partij Voor Verzekeraars en Democratie".

Op de voorpagina van het regiokatern stond de kop:

Er komt hier geen gedoogbeleid
Ad Melkert komt PvdA-Wijdemeren een 'kontje' geven

Melkert refereerde aan de rampen in Enschede en Volendam en de rol van een Gemeenteraad daarin. "Het is een absolute noodzaak, dat de Raad zich onafhankelijk opstelt ten opzichte van belangen die er in een gemeente spelen. In kleinere gemeenten is dat extra lastig. Iedereen kent iedereen, een dealtje maken is verleidelijk. Daarom is er integer bestuur nodig."

Ties Hagen, de lijsttrekker van de PvdA Wijdemeren sloot zich hierbij aan. Hij citeerde uit het verkiezingsprogramma: "Strenge controle op vergunningen op het gebied van milieu en brandveiligheid. En wat meer is: rapportage daarover aan de gemeenteraad. In Volendam zeiden raadsleden over wat er mis was gegaan: "We hebben het niet geweten." Dan zeg ik: "Ja maar jullie hebben het verdomme ook niet geëist! Er komt hier geen gedoogbeleid!"

Als ex-vakbondsbestuurder heeft hij van dichtbij fusies zien mislukken omdat ze te traag uitgevoerd werden. Hij pleit voor een versnelling in de versmelting van de drie ambtelijke apparaten.

Lia Moote, nummer 2 van de lijst, raadslid in Loosdrecht en ambtenaar in één van de drie gemeenten stoort zich ook aan de traagheid. "We horen op dit moment niks" Ook stoort ze zich aan de radiostilte rond de benoeming van de eerste Burgemeester van Wijdemeren de rol van de huidige Gemeenteraden daarin.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...