Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Reevaart: Open of dicht?

Nederhorst den Berg, 12 juni 2001. De Gooi- en Eemlander bericht in een uitgebreid artikel van Nico Postma over de discussie die in Nederhorst den Berg op gang komt over het uitgraven van de Reevaart.

Vele jongeren kennen het centrum van Nederhorst zoals het nu is. Met grote parkeerterreinen en groen. Tot 1969 lag daar de Reevaart met een brug erover. Het Spieghelhuys op de ene oever, het Gemeentehuis en Albert Heijn op de andere.

Er is een Werkgroep Reevaart opgericht als initiatief van de PvdA wethouder Piet Goossen om de vaart weer uit te baggeren en in de oude glorie te herstellen. De Reevaart moet het dorp zijn ziel teruggeven en mogelijkheden gaan bieden voor de recreatieve vaart op de Vecht. De Werkgroep wil dat de politieke partijen dit onderwerp in hun verkiezingsprogramma's opnemen waarover op 7 november gestemd gaat worden bij de Wijdemeerse verkiezingen.

Niet iedereen is even blij met het intiatief. Anderen vinden dat de parkeerplaatsen nodig zijn en dat de bevoorrading van de winkels bemoeilijkt wordt als er weer een brug verrijst. 


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...