Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Hoosbuien

Loosdrecht, 9 juli 2001. Afgelopen zondag, maar vooral zaterdag aan het begin van de avond kwam het water in Wijdemeren met bakken uit de hemel. In Loosdrecht viel er volgens de G&E van vandaag zoveel dat de brandweer moeite had om de wateroverlast te bestrijden. Er kwam voor de Loosdrechtse barndweer hulp van de 's-Gravelandse brandweer om het water weg te pompen. De Eikenlaan, Berkenlaan en Lindelaan kregen de volle laag. De Oud-Loosdrechtsedijk stond volledig blank terwijl de weg en het riool toch pas vernieuwd zijn.

Vanwege de dreigende buien werden alle watersporters op de plassen gewaarschuwd om een veilige plek op te zoeken. Jan Spaargaren, de brandweercommandant, vertelde dat de brandweer tot half twaalf 's nachts bezig was om kelders en kruipruimten leeg te pompen.

De Historische Kring Loosdrecht had erg veel pech. De vijver van het Lindeplein liep over, waarna het water zich een weg zocht naar de kelder van hun gebouw. Daar kregen opgeslagen spullen waterschade te verduren. Het schijnt al vaker te zijn voorgekomen dat deze kelder onderliep. Het gebouw wordt gehuurd van de Gemeente Loosdrecht.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...