... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Afscheid van Loosdrecht

Loosdrecht, 18 juli 2001. De Gooi- en Eemlander schrijft vandaag dat Loosdrecht op grootse wijze afscheid gaat nemen van haar zelfstandigheid als de gemeente opgaat in Wijdemeren. Op 18 augustus starten de festiviteiten tijdens de gondelvaart. Er zal binnenkort een keuze worden gemaakt voor het logo dat de feesten gaat symboliseren.

Het afscheidsfeest gaat 2,5 ton kosten. Voor het afscheid van de gemeentebestuurders (13 raadsleden en een Burgemeester) wordt 15.000 gulden uitgetrokken en nog 35.000 gulden voor de brandweer en andere medewerkers.

Er zullen op een aantal plaatsen grote billboards worden geplaatst met oude foto's van diezelfde plek. De jeugd wordt ook gevraagd om op foto's Loosdrecht vast te leggen zoals het nu is. Dit zal gebeuren met begeleiding van vijf Loosdrechtse fotografen. Het werk zal worden tentoongesteld in de Beukenhof.

Op 8 september komt er een groot jazz-festival in de tuin van kasteel Sypestein. Voor de eerste klassers van de middelbare school wordt een feest georganiseerd in de Pandahallen. Men wil proberen City to City of Volumia tot een optreden te bewegen.

De Loosdrechtse koren zullen samen een kerstzangoptreden verzorgen, waarna op 31 december een estafetteloop gehouden zal worden door de drie Wijdemeerse gemeenten.

De Stichting de Sloep die de organisatie verzorgt mag van de gemeente 50.000 gulden uitgeven aan banieren en evenementborden.


Het Wijdemeerse weer: afwisselend regen en zonnig, 20 graden matige wind

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...