Vorig bericht

Home

Volgend bericht


WWW-Wijdemeerse Webkrant

Wijdemeren, 11 juli 2001. WWW betekent natuurlijk World Wide Web, maar in 's-Graveland betekent het al veel langer Wie Wat Waar. Het blad waaraan Wout Hilhorst jarenlang met hart en ziel werkte en dat inmiddels een vaste plaats in de 's-Gravelandse dorpscommunicatie heeft naast de AROS en de Wijdemeerse Webkrant.

Joop Glijn schreef deze week het hoofdartikel in de Wie Wat Waar over deze site. Hij werd geïnspireerd door een bezoek aan de familie Klück die een paar jaar geleden uit Ankeveen naar Canada geëmigreerd is. Toen Joop daar was zei Herman Klück tegen hem: "Joop, je hoeft me niets over het dorp te vertellen, want via mijn computer ben ik zelfs van de allerlaatste dorpsperikelen op de hoogte. Ik log in op www.wijdemeren.nl en ik ben weer helemaal terug in 's-Graveland." Achtendertig jaar geleden emigreerde de zuster van Joop ook naar Canada en bleef de familie thuis wekenlang verstoken van een teken van leven via de postbode. Nogal een verschil.


Joop Glijn

Hij schijft voorts een alleraardigst stuk met foto over de redacteur van deze site en over het ontstaan van Plassennet en de geschiedenis van deze nieuwssite.

Voor de vakantie raadt hij iedereen aan om af en toe even op www.plassennet.nl/nieuws te kijken om het dorp in de gaten te kunnen houden. Ook een aardige tip is om niet alleen het adressenlijstje voor het versturen van de ansichtkaarten mee te nemen, maar ook de emailadressen van vrienden en familie om op het vakantieadres een emailtje te kunnen versturen uit een cybercafé of vanaf de internetzuil in de lobby van je hotel.


Wij hebben nog even gekeken naar het percentage bezoek uit Canada. Dit is de top zeven van het bezoek gemeten vanaf maart vorig jaar, met daarin de emigratielanden:

  Land Bezoekers %
1. Nederland 9146 75.0 %
2. VS Commercieel (.com) 406 3.3 %
3. Netwerk (.net) 255 2.1 %
4. Mexico 201 1.6 %
5. Verenigde Staten 184 1.5 %
6. Canada 180 1.5 %
7. Australië 66 0.5 %

Nog wat statistiek: De Wijdemeerse Webkrant staat op de 22ste plaats in de top 1000 van de Nedstat rubriek "regionaal nieuws".


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...